Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip žinoti, kada laikas išmesti pagalvę į šiukšlių dėžę: paprasti patarimai

Mindaugas Bružas

Pagalves, ant kurių miegame, reikia periodiškai keisti, nes jų užpildas laikui bėgant susidėvi, be to, gali atsirasti nepageidaujamų mikroorganizmų.

Tačiau žinoti, kada atsikratyti senos ? Populiari tinklaraštininkė Lynsey, vadinama švaros karaliene, pasiūlė du greitus testus, kurie padės jums apsispręsti. Jei jūsų pagalvė neišlaiko šių testų, laikas ją pakeisti nauja.

Švarios pagalvės

Pirmasis testas – sulenkimas per pusę: Padėkite pagalvę ant lovos ir sulenkite ją per pusę, viršutinę pusę laikydami ranka. Laikykite sulenktą 30 sekundžių, tada atleiskite. Jei pagalvė grįžta į pradinę formą, vadinasi, ji vis dar yra pakankamai tvirta, kad miegant palaikytų galvą. Jei pagalvė lieka sulenkta, laikas su ja atsisveikinti.

Antrasis testas yra balno testas: Ištieskite tiesią ranką į priekį taip, tarsi ji būtų žirgo , ir užmeskite ant jos pagalvę kaip balną. Jei ji guli lygiagrečiai žemei ir išlaiko formą, viskas gerai. Tačiau jei taip padėta pagalvė nusvyra, laikas ją pakeisti nauja, atsparesne.

Baldų ir aksesuarų ekspertai rekomenduoja pagalves keisti kas metus ar dvejus. Patalynę taip pat reikėtų reguliariai keisti, nes ji dažnai tiesiogiai liečiasi su kūnu ir taip pat dėvisi.

Čiužiniai gali būti naudojami 6-8 metus. Kalbant apie sofas, ekspertai rekomenduoja jas keisti kas 7-15 metų, nes jas taip pat reikia reguliariai keisti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą