Visi žino, kad kava gali būti dar skanesnė dėl papildomų priedų. Pirmiausia kalbame apie grietinėlę ir cukrų. Nemėgstantys saldumynų gali į kavą įberti druskos: šis ingredientas padės visiškai atsikratyti kartumo ir rūgštumo.
Pasirodo, kad soda taip pat gali suteikti kavai daugiau skonio.
Soda kavai
Yra du būdai panaudoti sodą.
Pirmasis: sodos galite įpilti į kavamalę. Antrasis variantas – į paruoštos kavos puodelį įberti sodos.
Abiem atvejais sodos reikia naudoti labai nedaug: pakanka vieno žiupsnelio.
Koks kavos su soda skonis?
Pirma, priedas neutralizuoja rūgštų skonį. Taigi, net jei kava nėra pati brangiausia ir kokybiškiausia, papildomo prasto „poskonio” vis tiek neliks.
Antra, soda sustiprina kavos aromatą. Dėl priedo gėrimo skonis atrodo daug ryškesnis ir sodresnis.