Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kas nutiks automobiliui, jei niekada jo neplausite?

Mindaugas Bružas

Vairuotojai stengiasi, kad automobilis būtų švarus, ir kruopščiai jį plauna. Pasitaiko situacijų, kai automobilio neįmanoma laiku nuplauti arba tai padaryti neleidžia lietingas . Tačiau jei automobilio visai neplaunate, tai gali sukelti neigiamų pasekmių. gali paveikti transporto priemonę?

Kas bus, jeigu neplausite automobilio?

Bet koks ant automobilio paliktas purvas yra abrazyvinis. Laikui bėgant jis gali sugadinti automobilio laką, tada atsiranda rūdžių, pakitimų ir dėmių.

Taip pat netinkamai nuvalytas priekinis stiklas, ypač žiemą, gali pabloginti vairuotojo matomumą, tada padidėja eismo įvykio tikimybė.

Automobilių plovykla gali kokybiškai nuplauti jūsų automobilį. Atsikratysite purvo ir dulkių, vaškas ir hermetikai padės apsaugoti laką.

Jei automobilį plaunate patys, turite tai daryti tinkamai, kad nesugadintumėte automobilio.

Automobilį plaukite žarna, kad atsikratytumėte dulkių ir didelių purvo dalelių. Laikykite purkštuvą 30-40 cm atstumu nuo paviršiaus, kad jo nepažeistumėte.

Tada užpurkšite specialių cheminių priemonių ir palaukite 2-5 minutes. Aktyvieji putų komponentai ištirpins nešvarumus. Jei dėmių lieka, papildomai galite naudoti minkštą kempinę. Tada nuplaukite ploviklį vandeniu.

Automobilio plovimas

Automobilį galima nuvalyti šluoste, kad pašalintumėte drėgmės perteklių ir suteiktumėte automobiliui blizgesio.

Norėdami saloną, pirmiausia turite nuimti kilimėlius. Guminius kilimėlius galima valyti žarna ir suslėgtu vandeniu. Vidų išsiurbkite dulkių siurbliu, kad atsikratytumėte šiukšlių ir dulkių.

Plauti automobilį reikėtų kas dvi savaites. Tačiau tie, kurie po plovimo tepa vaško sluoksniu, gali tai daryti rečiau. Taip yra todėl, kad vaškas apsaugo paviršių nuo purvo patekimo ir įbrėžimų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą