Kas nutiks, jei kasdien gersite alų?

Mindaugas Bružas

Kažkam patinka aromatingas , kažkam – stiprus romas, kažkam – šaltas su sūriais užkandžiais. Visi šie neabejotinai kenkia organizmui, tačiau reguliariai ir dažnai vartojant, pasekmės gali būti mirtinos. Todėl net ir nereikšmingos, iš pirmo žvilgsnio, dozės gali pakenkti organizmui ir sukelti priklausomybę.

Kas atsitiks, jei kiekvieną dieną gersite alų?

Kad ir kaip alaus mėgėjai bandytų pateisinti gėrimo naudą, žalinga sudėtis panaikina visus galimus teigiamus padarinius ir rimtai paveikia jūsų sveikatą. Žalą organizmui sukelia aldehidai, eteriai ir metanolis. Šie komponentai sukelia ne tik intoksikaciją, kuri dažnai vadinama „atsipalaidavimu“, bet ir alkoholizmu.

Reguliariai vartojant gėrimą, sustiprėja nerimo jausmas, atsiranda rankų drebulys, apatija, , sulėtėja reakcija. Kobaltas, kurio gamintojai taip pat deda į alų, sukelia širdies nepakankamumą, kuris vystosi nepriklausomai nuo amžiaus.

Žalos padarys ir fitohormonai, vyrams didėja pilvai, krūtys, raumenys praranda tonusą, greitėja senėjimo procesas, spermatozoidai tampa neaktyvūs, mažėja jų skaičius, o kartu su viskuo mažėja lytinis potraukis.

Anglies dioksidas ir mielės aluje plečia skrandį, o alkoholis dirgina virškinamojo trakto receptorius ir blokuoja sotumo centru . Štai kodėl mes visada norime valgyti daug užkandžių.

susiduria ir su daugybe neigiamų pokyčių: oda įgauna blyškų, žemišką atspalvį, veide matosi kapiliarai, balsas šiurkštėja, sutrinka mėnesinių ciklas, mažėja tikimybė pastoti ir sveikai pagimdyti. Moterys, kenčiančios nuo alkoholizmo, turi didelę riziką susirgti krūties vėžiu.

Ar alus gali būti naudingas?

Jei gėrimą vartojate retai, tai gali būti naudinga. Visų pirma, šviesus alus:

  • gerina virškinimo procesus;
  • skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą;
  • gerina virškinamojo trakto darbą;
  • pagreitina medžiagų apykaitą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą