Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kas nutiks, jei pripilsite automobiliui pilną baką kuro? Patariame nedaryti šios klaidos

Mindaugas Bružas

Beveik visi, kurie turi automobilį, privalo piltis degalų degalinėse, išskyrus, žinoma, elektromobilių savininkus. Todėl vairuotojai turi žinoti, ar gali degalinėje įsipilti visiškai pilną baką degalų. Atsakymą į šį svarbų klausimą rasite šiame straipsnyje.

Paprastas paaiškinimas, kodėl nereikėtų pilti pilno benzino bako

Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad paprasčiau visada pripilti visiškai pilną automobilio baką, kad sutaupytumėte laiko važinėdami į degalines. Tačiau iš tikrųjų to geriau nedaryti. Naujesnių automobilių benzino bakuose yra speciali išleidimo sistema. Ir jei baką pripildysite iki galo, jos veikimas sutriks.

Bako sistemoje yra pora vožtuvų. Vienas iš jų apsaugo nuo degalų išsiliejimo po avarijos automobiliui apvirtus. Kitas vožtuvas, esantis netoli degalų įpylimo kaklelio, yra atsakingas už tai, kad bake būtų oro, kad nebūtų nepakankamo slėgio. Jei bus pripildytas iki galo, ventiliacijos funkcija sutriks ir pradės tekėti per išleidimo vožtuvus.

Mažai tikėtina, kad tai pastebėsite, nes šie vamzdžiai yra šalia automobilio galinio sparno. Degalai pateks ant automobilio važiuoklės ir laidų, o salone atsiras stiprus ir aštrus benzino . Be to, jei sandariai neužsuksite bako dangtelio, iš jo išsitaškys degalai.

Pilnas bakas kuro

Ar įmanoma per karštį pripildyti pilną baką – svarbu žinoti

Esant karštam orui nepatartina pripildyti baką iki „kraštų”. Atsakymas slypi elementarioje fizikoje: įkaitus bakui, ar plečiasi ir gali ištekėti, jei kuro bako dangtelis yra sugedęs arba nepakankamai tvirtai užsuktas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą