Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kava naudinga ne tik metant svorį: štai kodėl turėtumėte ją gerti

Odeta Bartkevičiūtė

Keletas tyrimų parodė, kad juodos kavos yra naudingas sveikatai. Mitybos ir dietologijos konsultantai sako, kad kavoje yra maistinių medžiagų, kurios gali padėti metant svorį.

Juoda kava yra maistinga

Juodojoje kavoje gausu antioksidantų, vitamino B2, vitamino B3, magnio, kalio ir natrio. Šis gėrimas padeda palaikyti sveiką svorį ir skatina medžiagų apykaitą.

Juodoji kava nuo Alzheimerio ligos

Alzheimerio liga yra smegenų liga, kuri naikina atmintį ir protinius gebėjimus, todėl tampa sunku atlikti net paprasčiausias užduotis. Kavos gėrimas siejamas su mažesne Alzheimerio ligos rizika. Žurnale „Journal of Alzheimer's Disease” paskelbtame tyrime nustatyta, kad išgeriant 2-3 puodelius kavos galima 65 % sumažinti demencijos ir Alzheimerio ligos riziką.

Gera juoda kava gali padėti

Juodoji kava padeda numesti svorio

Reguliarus juodos gali padėti numesti svorio. Harvardo visuomenės sveikatos mokykloje atliktas parodė, kad juodos kavos gėrimas teigiamai veikia svorio metimą.

Specialistai paaiškino, kad kavoje yra chlorogeninių rūgščių, kurios skatina svorio mažėjimą ir lėtina gliukozės gamybą organizme, mažina naujų riebalų ląstelių susidarymą.

Juodosios kavos nauda prieš treniruotę

parodė, kad geriant juodąją kavą prieš treniruotę padidėja energijos lygis. Ji padeda pagerinti koncentraciją ir darbingumą mažindama nuovargį.

Gerina protinį budrumą ir nuotaiką

Tyrimai parodė, kad puodelis juodos kavos padeda pakelti nuotaiką. Išgėrę kavos jaučiasi laimingesni ir labiau įkvėpti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą