Palyginome, ką geriau naudoti mėsai kepti – rankovę ar foliją. Kurį iš šių dviejų kepimo būdų turėtumėte rinktis?
Šilumos pasiskirstymas
Kepimo rankovė užtikrina tolygesnį šilumos pasiskirstymą aplink mėsą, todėl mėsa iškepa tolygiau. Be to, kepimo rankovės izoliacija padeda greičiau ir tolygiau iškepti mėsą.
Patogumas
Folija dažnai pasirenkama dėl lengvo plastiškumo ir universalaus formavimo. Todėl ji laikoma naudingesniu pasirinkimu.
Kita vertus, kepimo rankovė gali būti nepatogi įvairiems kepimo būdams. Vis dėlto galimybė naudoti kepimo rankovę be papildomų reikmenų nusveria praktiškumo veiksnį.
Drėgmės išlaikymas
Kepimo rankovės privalumas – ji veiksmingai sulaiko natūralias mėsos sultis, todėl kepant mėsa išlieka drėgna ir sultinga. Be to, dėl didesnio kepimo rankovės garų poveikio mėsa tampa minkšta ir sultinga.