Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Kia” parodė elektrinę „Sportage” krosoverio versiją, 720 km atstumas bus ne problema

Adomas Račkauskas

„Kia” pirmą kartą parodė naująjį elektrinį krosoverį Kia EV5, kuris priklausys C-SUV automobilių rinkos segmentui. Tai populiaraus „Kia Sportage” krosoverio elektrinis analogas.

Apie tai, kad „Kia” kuria elektrinį „Sportage” krosoverio analogą, tapo žinoma m., kai Pietų Korėjos automobilių pramonės milžinė pristatė jo prototipą. Šio automobilio serijinė oficialiai debiutuos Pekino automobilių parodoje, kuri vyks m. 25 d. – gegužės 4 d.

Sprendžiant iš internete paskelbtų nuotraukų, serijinė versija nedaug skirsis nuo koncepcinės. Ji pasižymi futuristiniu dizainu su plonais priekiniais žibintais, panašiais į „Kia EV9”, ir plona šviesų juosta prie galinės dalies.

Kia ev5 2024 2

Salono viduje akį traukia dvigubas priekinis skaitmeninis prietaisų skydelis. Skaitmeniniai elementai derinami su fiziniais valdymo mygtukais. Be abejo, tokiame futuristiniame krosoveryje įdiegta daug modernių pagalbos vairuotojui ir aktyviosios saugos sistemų, o naujoviškas skaitmeninis raktelis, naudojantis UWB ryšį, leidžia atidaryti ir uždaryti automobilį nenaudojant tradicinio raktelio.

EV5 sukurtas ant e-GMP elektrinės platformos, kurią naudoja ne tik „Kia”, bet ir „Hyundai”. Todėl jis turi dvi elektrinės jėgainės versijas su priekiniais ir visais varomaisiais ratais. Taip pat bus kelios akumuliatoriaus paketo versijos (64,2 ir 88,1 kWh). Nuvažiuojamas atstumas sieks nuo 530 iki 720 km. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad šis rodiklis pagrįstas Kinijos CLTC bandymų ciklu, kuris yra ne toks griežtas kaip Europoje ir JAV taikomi elektromobilių bandymų ciklai. Todėl tikrasis nuvažiuojamas atstumas gali būti šiek tiek mažesnis.

Kia ev5 2024 3

EV5 taip pat turės sportišką GT versiją su dviem elektros varikliais. Bendra šios elektrinės jėgainės galia bus 575 AG.

Kia planuoja pradėti prekiauti Kia EV5 2024 m. pabaigoje. Europoje jis pasirodys 2025 m., ne anksčiau. Kol kas nežinoma, kiek šis kainuos. Pasak „Kia” generalinio direktoriaus Ho-Sung Sono, numatoma EV5 kaina yra nuo 35 000 iki 50 000 JAV dolerių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą