Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiek dantų turi šunys ir ar juos reikia valyti: veterinaras pateikė išsamų atsakymą

Odeta Bartkevičiūtė

Šunų burnos ertmės priežiūra yra labai svarbi. Jei nepaisysite šio jų sveikatos aspekto, gali kilti rimtų infekcijų ir kilti grėsmė augintinių gyvybei. Todėl verta žinoti, kaip tinkamai rūpintis savo draugu.

Kiek dantų turi šuo?

Veterinarijos gydytoja Monica Tarantino sako, kad šuniukas turi 28 pieninius dantis, po 14 viršutiniame ir apatiniame žandikaulyje. Nuo 4 iki 8 mėnesių amžiaus pieninius dantis pakeičia nuolatiniai dantys: suaugęs iš viso turėtų turėti 42 dantis: 20 viršutinių ir 22 apatinių dantų.

Kad šuns burnos ertmė būtų sveika, specialistai rekomenduoja reguliariai valyti dantis specialiu dantų šepetėliu ir .

Specialus šepetėlis šunų dantų valymui
Specialus šepetėlis šunų dantų valymui

Kodėl reikia valyti šuns dantis?

Dantų valymas yra labai svarbus bendrai visų šunų sveikatai, todėl juos prie šios procedūros reikėtų pripratinti kuo anksčiau. Taip pat rekomenduojama naudoti specialiai gyvūnams skirtus produktus, kad būtų veiksminga ir saugi.

Griežtai draudžiama šuns dantims valyti naudoti žmogišką dantų pastą. Ekspertai įspėja, kad žmogaus dantų pastoje yra kenksmingų medžiagų, dėl kurių gali rimtai apsinuodyti. Norėdami užtikrinti savo kailinio draugo saugumą, turėtumėte naudoti specialiai šunims skirtą dantų pastą arba gelį, kurį saugu nuryti.

Minkštas yra vienas geriausių būdų pasiekti kokybiškų valymo rezultatų. Tačiau ekspertai rekomenduoja naudoti guminį šepetėlį. Kai kuriuos iš šių modelių galima dėvėti ant piršto, todėl lengviau kontroliuoti pastos paskirstymą šuniuko burnoje.

Šuns dantų valymas
Šuns dantų valymas

Ekspertai rekomenduoja šuniukams kaip geriausią metodą naudoti žaismingą bendravimą. Toks metodas padeda sumažinti baimę ir suteikia geresnę prieigą prie visų burnos vietų, taip skatinant gerus higienos įpročius nuo ankstyvo amžiaus.

Suaugusiems šunims, kuriems anksčiau nebuvo valomi dantys ir kuriems trūksta socializacijos, pavyzdžiui, išgelbėtiems iš gatvės, gali prireikti papildomo laiko ir kantrybės. Tik įvaldžius pagrindines komandas galima įvertinti mokymo sėkmę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą