Kopūstų rauginimas – atsakingas darbas, todėl netikslumų negali būti. Reikia pasirinkti tinkamas daržoves, tinkamus indus ir, žinoma, atspėti tinkamą druskos kiekį.
Buvo papasakota, kaip nesuklysti su druskos kiekiu, kad kopūstai išlaikytų visas sveikąsias savybes, būtų traškūs ir gerai išsilaikytų.
Kodėl druska tokia svarbi?
Rauginimo procesas priklauso nuo proporcijų tikslumo. Jei druskos bus daugiau arba mažiau, nei reikia, nepavyks suaktyvinti pieno rūgšties bakterijų, atsakingų už rauginimą ir rūgimą.
Kokios rūšies druskos reikia?
Joduota druska ir druska su prieskoniais tikrai netinka.
Joje taip pat neturėtų būti priedų. Tai įvairūs karbonatai, fosfatai ir kiti cheminiai priedai.
Geriausia druska yra rupi valgomoji druska.
Kiek dėti druskos?
Druskos kiekis skaičiuojamas vienam kilogramui daržovių. Idealiu atveju 1 kg kopūstų reikėtų naudoti 25 g druskos (vieną valgomąjį šaukštą be kupsto).
Jei skaičiuosite druskos kiekį trijų litrų stiklainiui, reikės maždaug 2-3 kilogramų kopūstų ir 2-3 valgomųjų šaukštų druskos.