Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiek druskos naudoti rauginant kopūstus? Įvardijamos tikslios proporcijos

Mindaugas Bružas

Kopūstų – atsakingas , todėl netikslumų negali būti. Reikia pasirinkti tinkamas daržoves, tinkamus indus ir, žinoma, atspėti tinkamą druskos kiekį.

Buvo papasakota, nesuklysti su druskos kiekiu, kad išlaikytų visas sveikąsias savybes, būtų traškūs ir gerai išsilaikytų.

Kodėl druska tokia svarbi?

Rauginimo procesas priklauso nuo proporcijų tikslumo. Jei druskos bus daugiau arba mažiau, nei reikia, nepavyks suaktyvinti pieno rūgšties bakterijų, atsakingų už rauginimą ir rūgimą.

Kokios rūšies druskos reikia?

Joduota ir druska su prieskoniais tikrai netinka.

Joje taip pat neturėtų būti priedų. Tai įvairūs karbonatai, fosfatai ir kiti cheminiai priedai.

Geriausia druska yra rupi valgomoji druska.

Kiek dėti druskos?

Druskos kiekis skaičiuojamas vienam kilogramui daržovių. Idealiu atveju 1 kg kopūstų reikėtų naudoti 25 g druskos (vieną valgomąjį šaukštą be kupsto).

Jei skaičiuosite druskos kiekį trijų litrų stiklainiui, reikės maždaug 2-3 kilogramų kopūstų ir 2-3 valgomųjų šaukštų druskos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą