Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiek laiko galite palikti savo katę namuose be priežiūros?

Odeta Bartkevičiūtė

Viskas priklauso nuo individualaus jūsų augintinio charakterio. Manoma, kad yra labiau prisirišusios prie namų nei prie savo šeimininkų. Tačiau gali būti ir atvirkščiai. Ir jei jūsų katė yra viena iš tokių, stenkitės nepalikti jos vienos ilgą laiką.

Kiek laiko katė gali gyventi viena?

Veterinarijos gydytojų teigimu, optimaliausias , kurį katės gali būti „vienos”, yra 3 dienos. Tačiau šis laikotarpis tinka ne visiems; kai kurie gyvūnai po paros pradeda beviltiškai nuobodžiauti. Kitos, ypač nepriklausomos būtybės, gali išbūti ilgiau nei 3 dienas, jei tik turi pakankamai vandens, maisto ir švarią kraiko dėžutę. Be to, jei išvykstate kelioms dienoms, teks išleisti pinigų dar vienai kraiko dėžutei. Taigi, apžvelkime visus laikotarpius, kuriems galite palikti savo augintinį, ir papasakosime, kaip pasiruošti šiems laikotarpiams.

Viena diena

Tai saugiausias ir patogiausias laikotarpis, kai galite palikti savo katę vieną namuose. Žinoma, katė turi būti suaugusi, sveika ir nereikalaujanti priežiūros.

Katės tiek daug miega, kad pirmąją dieną kai kurios net nespėja pasiilgti savo šeimininkų. Tačiau tamsoje jas kankins neaiškūs įtarimai, kad jų žmogus kažkur labai vėluoja. Katė tiesiog dar kartą pereis savo gyvenimo „ratą” – „Na, pavalgėme, dabar galime miegoti”.

Jei katė nuobodžiauja be jūsų (yra veislių, kurios ypač orientuotos į žmogų), pasirūpinkite žaislais ir pramogomis. Palikite katinui didelių ir mažų batų dėžučių, kamuoliukų. Katė turėtų turėti įdomių dalykų, kurie atitrauktų ją nuo liūdnų minčių.

Dvi dienos

Kai kurie gyvūnai, nesant šeimininkų, pradeda pykti, liūdėti ar net panikuoti (priklausomai nuo jų temperamento). Jei laiku nepaslėpėte lūžtančių daiktų ar naminių batų arba neuždengėte sofos antklode, jūsų daiktai gali būti sugadinti. Mažų mažiausiai sulauksite staigmenos batuose, daugiausiai – netvarkingų namų.

Pasiruoškite maisto ir vandens atsargų, pasirūpinkite papildoma kraiko dėže. Jei jūsų katė anksčiau buvo natūraliai maitinama, savaitę prieš kelionę pripratinkite ją prie sauso maisto. Pradėkite maišyti sausą maistą į įprastą katės ėdalą.

Katė namuose viena

Trys dienos

Jūsų katė pradeda įtarti, kad kažkas negerai. Pirmiausia katė nerimauja, kad žmogus ją paliko arba pamiršo savo keturkojį draugą. Antra, ji gali pradėti tikrinti likusias maisto atsargas ir gali prieiti prie nuviliančios išvados.

Apskritai, kaip galite įsivaizduoti, trims dienoms turėsite paruošti daugiau maisto, geriausia jį palikti skirtinguose dubenėliuose, tą patį padarykite ir su vandeniu, nes jūsų augintinis dėl streso gali daugiau gerti. Padėkite ir atsarginę kraiko dėžutę.

Pasiruoškite, kad grįžę galite sulaukti ne paties geriausio priėmimo. Mažų mažiausiai būsite pasitikti prie durų ir jums iš karto viskas bus paaiškinta. Jei jūsų katė įžeidi ir kerštinga, prisiminkite, ką rašėme pirmiau, ir apžiūrėkite butą. Gali būti, kad kur nors rasite nemalonią staigmeną.

Nuo 3 dienų ir ilgiau

Jums savaitė prabėgs akimirksniu. Tačiau katei tai labai, labai ilgas laikotarpis. Atminkite, kad katės yra daug trumpesnis nei žmogaus. Taigi savaitė jūsų katei bus visas mėnuo.

Jei neradote viešbučio, kuriame galėtumėte palikti katę atostogų metu, arba negalite jos pasiimti su savimi, paprašykite giminaičio, draugo ar kaimyno, kad ją prižiūrėtų (bent jau pakeistų kraiko dėžutę ir pridėtų šiek tiek maisto, paglostytų). Pageidautina, kad jau būtų pažįstamas su šiuo žmogumi.

Taip pat gali būti, kad gyvūnas, priešingai, išsigąs svetimo žmogaus namuose ir pradės nuo jo slėptis, lįs į tamsius kampus ar po ir neišlįs, kol nepažįstamasis neišeis iš namų. Viskas labai individualu.

Kokios būna pasekmės?

Jų gali būti. Arba jų gali ir nebūti. Kačių šeimininkai pripažįsta, kad po ilgo jų nebuvimo gyvūnai dažnai pakeičia savo elgesį. Jie gali demonstratyviai įsižeisti, neprisileisti žmogaus ir nuo jo slėptis. Jie gali pradėti garsiai miauksėti arba draskytis. Jums belieka tikėtis, kad jūsų augintinis yra gana atlaidus. Kiek laiko galima būti įsižeidusiam? Tikriausiai neilgai…

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą