Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kiek laiko vaikai gali jausti koronaviruso simptomus?

Vaikai ir koronavirusas
Mindaugas Bružas

Danijos ištyrė koronavirusu sirgusius vaikus ir padarė išvadą, kad „ilgas” , t. y. ilgiau nei keturias savaites po ūmios fazės išliekantys koronaviruso , šioje amžiaus grupėje gali išlikti iki šešių mėnesių.

Vaikai, koronavirusas ir šios ligos simptomai

Koronaviruso simptomai vaikams
Koronaviruso simptomai vaikams / Pexels.com nuotr.

Tyrime dalyvavo 30 000 vaikų, 50 % dalyvių buvo užsikrėtę koronavirusu, o likusieji 50 % priklausė kontrolinei grupei. Nustatyta, kad 17,6 proc. ikimokyklinio amžiaus vaikų, t. y. vaikų iki 5 metų, koronaviruso simptomai pasireiškė ilgiau nei keturias savaites; tarp mokyklinio amžiaus vaikų, t. y. vaikų nuo 6 iki 17 metų, tokių nusiskundimų turėjo 28,2 proc. dalyvių. Kontrolinėje grupėje 14,8 % ikimokyklinio amžiaus vaikų ir 27,2 % mokyklinio amžiaus vaikų ilgiau nei keturias savaites jautė įvairius nemalonius kovidinius simptomus.

Mokslininkai pabrėžia, kad tokios būklės atsiranda, nes vaikai gali ilgai sirgti ne tik koronavirusu, bet ir daugeliu susijusių ligų ir komplikacijų, taip pat psichologiniais veiksniais.

„Daugeliu atvejų „ilgalaikio” -19 simptomai išnyksta per vieną-penkis mėnesius”, – ataskaitoje pabrėžė tyrėjai.

Naujienų medžiaga neturėtų būti prilyginama gydytojo receptui. Prieš priimdami sprendimą pasikonsultuokite su specialistu.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą