Kinologė įvardijo dvi šunų veisles, kurių šeimininkai nėra pasiruošę auginti

Mindaugas Bružas

Kai kurių veislių šunys daug dažniau matomi užsiėmimuose su treneriu, dažniausiai dėl nepageidaujamo elgesio. Kažkas juos vadina neklaužadomis, „demonais“, tačiau profesionalus treneris šiuo klausimu turi kiek kitokią nuomonę. Apie tai šiame straipsnyje.

Kokerspanieliai ir Italų mastifai. Pasak profesionalaus trenerio, šių augintinių šeimininkai nėra pasiruošę aukštam aktyvumo lygiui, o kartais ir agresijai. Tačiau reikalas gali būti ne tik tai, kad yra gana reiklūs, bet ir tai, kad , kurie dar tik ketina įsigyti šuniuką, prastai įvertina minėtas veisles.

Kokerspanielis

Kokerspanielis

Yra du skirtingi kokerspanielių tipai, darbiniai ir šou. Iš pavadinimų aišku, kad jie veisiami įvairiems tikslams, tačiau šuniuką perkantys žmonės to gali ir nepastebėti. Todėl darbiniai kokerspanieliai gali nepelnytai turėti prastesnio elgesio šunų reputaciją. Tokie šunys veisiami medžioklei, gali lauke praleisti visą dieną, taip pat tinka tiems žmonėms, kurie mėgsta aktyvų poilsį ir įvairius žygius.

Dėl to augintinis rodo pernelyg didelį aktyvumą, nuolat loja ir „spraigo“, – pastebėjo dresuotojai. Tačiau jei kokerspanieliui suteiksite reikiamos fizinės veiklos, jis bus labai meilus, švelnus ir ramus .

Italų mastifas

Šuns veislė Italų mastifas

Dar viena šunų veislė, kurios atstovai vėl ir vėl tampa trenerių globotiniais. Esmė vėlgi ta, kad šeimininkai nėra pasiruošę patenkinti visų augintinio poreikių, dėl to jis elgiasi prastai.

Italų mastifai buvo veisiami apsaugai. Vargu ar jis tiks nepatyrusiam žmogui, kuris nėra pasirengęs skirti pakankamai laiko ir pastangų šuns auginimui. Italų mastifas yra puikus ir protingas sargybinis, ir tai nereiškia, kad augintinis negali būti švelnus ir meilus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą