Grikiai yra viena populiariausių grūdinių kultūrų, kurią labai lengva paruošti. Tačiau net ir tai darydami kai kurie žmonės daro dažnas klaidas, dėl kurių prarandamas skonis ir sugadinama struktūra.
Grikių plovimas
Daugelis žmonių praleidžia šį svarbų žingsnį. Nuplaunant grikius galima pašalinti juose esantį krakmolo perteklių ir kartumą. Nepakankamai nuplauti grikiai gali būti nemalonaus kartaus skonio.
Norėdami tinkamai nuplauti grikius, naudokite sietą ir šaltą vandenį. Plaukite tol, kol vanduo bus visiškai skaidrus.
Ilgas virimo laikas
Daugelis žmonių mano, kad grikius reikia ilgai virti, kad jie taptų minkšti. Tačiau tai netiesa. Pervirti grikiai gali tapti minkšti ir netekti skonio.
Paprastai grikiai verdami tik 15-20 minučių po to, kai užverda vanduo. Jie turi išlikti šiek tiek kieti ir malonios tekstūros. Pervirta košė praras skonį ir maistines savybes.
Neteisingos proporcijos
Paprastai kiekvienam puodeliui grikių naudojami du puodeliai vandens. Taip užtikrinamas idealus vandens ir grikių santykis, be to, tai padeda išvirti puikios tekstūros grikius.