Brangus peilis, pagamintas iš aukštos kokybės plieno, nėra geras variantas jį naudoti neapgalvotai. Kiekvienas gali padaryti klaidų, dėl kurių peilis turės būti išmestas į šiukšliadėžę. Sužinokite, kaip išsaugoti peilių aštrumą.
NETINKAMAS GALANDIMAS
Šiais laikais internete gausu patarimų, kaip pagaląsti įrankius. Kai kuriems žmonėms pavyksta panaudoti puodelio dugną ar foliją. Nereikia naudoti tokių „life hacks”, nes jie gadina peilio ašmenis. Praktikoje naudojami galandimo akmenys ir specialūs galandimo įrankiai.
PLOVIMAS INDAPLOVĖJE
Nereikia plauti peilių indaplovėje. Įrankis trinsis į krepšelį arba atsitrenks į kitus daiktus. Taip sugadinsite ašmenis, todėl ateityje negalėsite pagaląsti peilio. Virtuvės įrankius reikia plauti tik rankomis. Po plovimo peilius būtinai nuvalykite sausu rankšluosčiu, nes drėgmė gali sukelti rūdžių.
KERAMINIŲ PJAUTYMO LENTŲ NAUDOJIMAS
Pjaustymo lentos iš keramikos ar stiklo šiais laikais labai reikalingos. Jos atrodo reprezentatyviai, jų tarnavimo laikas ilgas. Ant lentos neatsiras įpjovimų ir dėmių. Tačiau tokios medžiagos prisideda prie to, kad peilių ašmenys greitai atšimpa. Nors medines lentas reikia keisti dažnai, tai yra daug pigiau nei reguliariai galąsti peilius ir juos keisti.
LAIKYMAS SU KITAIS STALO ĮRANKIAIS
Nereikia laikyti peilio su kitais stalo įrankiais. Susilietus su gaminiais iš keramikos ar metalo, susigadina peilio ašmenys. Įrankiams laikyti tinka stovai iš plastiko arba medžio. Taigi peilis tikrai nesitrins į kitus kietus daiktus.