Ko bijo vapsvos: 4 geriausi būdai, kaip atbaidyti pavojingus vabzdžius

Odeta Bartkevičiūtė

ir vasarą nemažai vabzdžių gali sukelti žmonėms nemažai rūpesčių. Viena iš vabzdžių rūšių, nuo kurių reikėtų laikytis atokiau, yra , kurių įgėlimai gana pavojingi žmogaus gyvybei ir sveikatai. Todėl kiekvienam iš mūsų naudinga žinoti, kas gali atbaidyti vapsvas.

Yra nemažai būdų atsikratyti vapsvų liaudiškomis priemonėmis.

Ko bijo vapsvos

Natūrali malta kava

Norėdami atbaidyti šiuos vabzdžius, pirmiausia turėtumėte žinoti, kokių kvapų vapsvos nemėgsta. Tarp kvapų, kurių jos nekenčia, yra natūralios maltos kavos . Reikia įpilti nedidelį kiekį šių miltelių į geležinį indą ir šiek tiek pašildyti jį ant ugnies – taip kavos aromatas sklis greičiau.

Vanduo

Paprastas taip pat gali padėti. Jo reikėtų įpilti į purškiamą buteliuką ir naudoti, jei pastebėjote vieną ar daugiau vapsvų šalia savęs. Šie vabzdžiai, gavę vandens ant savo kūno, pagalvos, kad pradeda lyti ir kad jiems reikia grįžti į lizdą.

Eteriniai aliejai

Arbatmedžio, mėtų ir levandų kvapo vapsvos ypač nemėgsta. Todėl šiems vabzdžiams atbaidyti galite naudoti šiuos eterinius .

Citrinos

Citrinos kvapo nemėgsta ir vapsvos. Todėl citrusinį vaisių galite supjaustyti gabaliukais ir padėti ant stalo.

Pelynai ir mėtos

Namuose ar kaime galite pakabinti pelynų ar mėtų šluoteles, kad jų aromatas atbaidytų vapsvas. O kai šluotelės išdžius, jas reikės pakeisti naujomis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą