Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ko vartotojai gali tikėtis iš „Google“ 2023 metais?

Mindaugas Bružas

“ teigimu, naujos funkcijos turės įtakos tam, kaip vartotojas ieškos informacijos. Ką tik „Microsoft“ pristatė „New Bing“ – naršyklę su integruotu „“. Google ilgai nelaukė ir pristatė savo ateities viziją.

Ko galime tikėtis?

Ieškokite ekrane

Paieška tiesiogiai ekrane

Dabar naudotojas gali peržiūrėti nuotraukas ir vaizdo įrašus, tada paklausti „Google Assistant“ kas rodoma ekrane. Algoritmai nustatys, kuri įžymybė pavaizduota nuotraukoje arba koks orientyras rodomas vaizdo įraše.

Ši funkcija šiek tiek primena aktorių ir muzikos paiešką, tačiau „Google“ ypatybė yra ta, kad naujovė veikia visoje sistemoje.

 

„Bard” AI sistema

Bard sistema AI

m. „Bard“ pasirodys „Google“ paieškoje – neuroniniame tinkle, kuris generuoja tekstinius atsakymus į trumpą užklausą. „Microsoft“ „New Bing“ jau turi panašią sistemą.

„Bard” turi du subtilybes. Pirma: AI žino, kaip patenkinti jūsų prašymus. Pavyzdžiui, jei klausiate apie tam tikrą žvaigždyną, algoritmai pasiūlys sužinoti, kada jį galima pamatyti arčiausiai jūsų esančiame taške. Antra: jei užduosite klausimą, į kurį nėra aiškaus atsakymo, jis pateiks keletą požiūrių ir pasvarstymų.

„Daugiapaieškos“

Atsakymai tekstu ir nuotraukomis

Nauja paslauga – naudojant paveikslėlius ir tekstą vienu metu. Galite ieškoti ko nors pagal nuotrauką iš telefono, o tada patikslinti užklausą tekstu, pavyzdžiui, nufotografavote juodus marškinėlius ir parašėte tekstą „balta”, dabar Google parodys, ko ieškote. Galite nufotografuoti nepažįstamą objektą (maisto ar augalo) ir rasti jį netoliese žemėlapyje (restorane ar parduotuvėje).

Analoginis DALL-E

Renginyje „Google“ teigė, kad dirba su neuroniniu tinklu, kuris generuoja vaizdus pagal tekstinius aprašymus (jo „Stable Diffusion and Midjourney“ ).

Produktas dar neturi pavadinimo ir tikslios išleidimo datos. Tik žinoma, kad neuronų tinklas artimiausiu metu taps įmonės ekosistemos dalimi. Atviro priėjimo tikimasi jau šiais metais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą