Kodėl augintinis atsisako maisto: 4 priežastys

Mindaugas Bružas

Daugelis žmonių savo namuose laiko katę ar šunį. Tačiau kartais pasitaiko situacija, kai keturkojis nenori valgyti įprasto maisto. Tai gali būti 4 veiksnių rezultatas.

4 priežastys, dėl kurių gyvūnas atsisako maitintis

Liga

jaučia skausmą arba gali sirgti virškinimo organų, taip pat burnos ertmės ligomis.

Būtina atidžiai stebėti augintinio būklę. Pirmiausia apžiūrėkite burnos ertmę ir patikrinkite, ar nėra dantenų paraudimo, žaizdų, liežuvio pažeidimų, atsikišusių dantų, pašalinių daiktų (skeveldrų nuo pagaliukų, kaulų nuo maisto ir kt.).

Jei augintinis yra vangus, atsisako vandens arba yra labai ištroškęs, pakito paties pilvo tūris, vemia, pasikeitusios gyvūno išmatos arba jų nėra – nedelsdami kreipkitės į veterinarą.

Stresas

Keturkojis draugas gali patirti stiprų stresą. Tokiu atveju reikėtų stengtis skirti kuo daugiau dėmesio ir priežiūros, kad gyvūno būklė vėl taptų normali.

Keturkojų skonio pageidavimai

Gali pasikeisti augintinio skonio pomėgiai, dėl to jai ar jam pabodo įprastas . Tai dažniausiai pasitaiko miniatiūrinių ir mažų veislių katėms ir šunims.

Tokiu atveju turėtumėte pasikonsultuoti su dietologu ir nuspręsti dėl tolesnių veiksmų:

  • visiškai pakeisti pašarą ( ženklą, skonį ar konsistenciją);
  • derinti sausą maistą su šlapiu maistu;
  • pasirinkti optimalų skanėstų skaičių.

Pasikeitė pašaro sudėtis

Pakito pašarų kokybė, sudėtis, ir aromatas. Taip atsitinka, jei gamintojai pakeičia, prideda naujų komponentų arba keičia jų santykį. Tas pats pasakytina ir apie natūralios mitybos pokyčius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą