Šie riešutai teigiamai veikia organizmą. Graikiniai riešutai yra vitaminų, cinko, jodo, taip pat daugelio kitų svarbių medžiagų ir mikroelementų šaltinis. Šio užkandžio mėgėjai rečiau serga širdies ir kraujagyslių bei endokrininėmis ligomis. Tačiau kai kuriais atvejais graikiniai riešutai padidina virškinamojo trakto apkrovą. Taip yra dėl fito rūgšties kiekio riešutuose.
Kodėl reikia mirkyti riešutus?
Sūrus vanduo padeda neutralizuoti medžiagos, kurios riešutams prireikė jų nokinimo metu, poveikį. Nuskintiems riešutams fitino rūgšties nebereikia, nes nereikia saugotis nuo laukinių gyvūnų.
Dėl mirkymo nustoja veikti fermentai, susidarę po junginio irimo. Dėl to graikinius riešutus žmogaus organizmas pradeda daug geriau pasisavinti.
Virškinimo procesas tampa supaprastintas. Be to, naudingos medžiagos pradeda greičiau patekti į kraują.
Riešutų mirkymas sūriame vandenyje turi dar keletą privalumų: nuo jų paviršiaus nuplaunamos visos dulkės, lengviau pašalinama odelė. Ši savybė gali būti labai praktiška ruošiant salotas.
Kaip teisingai atlikti procedūrą?
Graikinius riešutus reikia palikti sūriame vandenyje maždaug aštuonias valandas. Vandenį, kuriame mirkomi riešutai, patartina periodiškai keisti kas 2-3 valandas.