Sultingi kotletai su traškia ir gražia plutele – tai idealus patiekalas tiek kasdieniam stalui, tiek šventinėms vaišėms. Tačiau skanius sultingus kotletus ne visada pavyksta paruošti be pagalbinių ingredientų. Kyla pagrįstas klausimas, ko dėti į kotletams skirtą maltą mėsą, kad jie išliktų sultingi?
Kaip pagaminti sultingus kotletus – pagrindinės taisyklės
Klasikiniai būdai, žinoma, yra svogūnai ir pienas, tačiau yra ir alternatyvų, pavyzdžiui, ledas ir mineralinis vanduo, ir apie jas papasakosime plačiau.
Kodėl mineralinis vanduo?
Anglies dioksidas, esantis mineraliniame vandenyje buteliuose, yra vienas veiksmingiausių ir praktiškiausių būdų suteikti kotletams papildomo sultingumo ir oro. Pats mineralinis vanduo taip pat prisideda prie intensyvesnės sulčių gamybos dėl jame esančių aktyviųjų elementų. Tačiau verta atsižvelgti į svarbią detalę – vandens reikėtų dėti tik nedidelį kiekį ir tik maltos mėsos ruošimo etape, nes tolesniame ruošimo procese jis tik sugadins pagrindinę konsistenciją.
Kodėl į maltą mėsą dedama ledo?
Ledas pasižymi panašiomis savybėmis kaip ir mineralinis vanduo, išskyrus vieną išimtį – priklausomai nuo to, kokį vandenį užšaldysite, jame bus arba nebus tų labai naudingų mineralinių junginių. Ledo reikėtų dėti mažesniais kiekiais nei vandens. Stenkitės nuolat stebėti mėsos būklę.