Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl į mielinę tešlą reikėtų įpilti acto: kulinarinės gudrybės

Mindaugas Bružas

Kepiniai iš mielinės tešlos yra purūs ir orūs. Kartu patyrusios šeimininkės visada ras būdą, gerokai pagerinti rezultatą. Pavyzdžiui, į tešlą galima įpilti acto.

Pirma, fermentacija

Atrodo, kad mielės turi pakankamai cukraus ir šilumos, kad tešla galėtų pakilti. Tačiau pagerina fermentacijos procesą, todėl tešla tampa dar puresnė, lengvesnė ir erdvesnė. Tešla geriau iškočiojama, tampa elastingesnė ir minkštesnė.

Antra,

Kepinių kokybė taip pat pagerėja, jie tampa puresni ir lengvesni, minkštesnės tekstūros.

Trečia,

Actas veikia kaip skonio stipriklis, todėl kepiniai tampa ryškesnio skonio, išryškėja kitų ingredientų poskonis, ar bandelės tampa dar geresnės.

Kiek reikia acto?

Per didelis acto kiekis gali sugadinti kepinius, todėl būkite atsargūs. Užmaišant tešlą pagal standartinį receptą nerekomenduojama dėti daugiau nei vieną valgomąjį šaukštą. Jei norite, galite jį pakeisti netgi kefyru.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą