Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl išmaniųjų telefonų gamintojai nustojo gaminti išimamas baterijas?

Donatas Varnas

Šiuolaikiniai išmanieji telefonai turi neišimamas baterijas, o tai yra labai nepatogu daugumai naudotojų. Kodėl bendrovės nustojo gaminti išmaniuosius telefonus su išimamaisiais akumuliatoriais ir ar grįš prie jų gamybos?

Seniau

Praeityje mobiliuosiuose telefonuose buvo išimami akumuliatoriai, kurie buvo dedami po galiniu plastikiniu dangteliu. Vartotojai galėjo ne tik išimti akumuliatorių, pavyzdžiui, smarkiai jam suš, bet ir patys jį pakeisti. Jei nustodavo tinkamai veikti (jo tarnavimo baigdavosi) arba dėl įvairių priežasčių išsikraudavo, užtekdavo nusipirkti naują ir jį įstatyti nesikreipiant į techninės priežiūros centrą.

Dabar

Šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose nebėra nuimamų galinių dangtelių, todėl vartotojai nebeturi pakeisti akumuliatorių. Pasibaigus akumuliatoriaus eksploatavimo laikui, išmaniųjų telefonų savininkai arba kreipiasi į aptarnavimo centrą dėl jo pakeitimo, arba tiesiog pakeičia savo mobilųjį prietaisą nauju. Tačiau daugelio naudotojų tokia padėtis netenkina, o nuimamas akumuliatorius vis dar laikomas viena patogiausių telefono konstrukcijos ypatybių. Toliau paaiškinsime priežastis, kodėl gamintojai atsisakė išmaniuosiuose telefonuose montuoti išimamus akumuliatorius.

Galimybė padaryti išmaniuosius telefonus plonesnius

Sprendimas įrengti išmaniuosiuose telefonuose neišimamas baterijas turėjo įtakos bendrai mobiliųjų įrenginių išvaizdai. Dėl geresnio telefono vidinių dalių išdėstymo ir plonesnio galinio dangtelio, kurio neskirta dažnai nuimti, atsirado galimybė padaryti korpusą plonesnį.

Atsparumas dulkėms ir vandeniui

Galinis dangtelis, kurį galima nuimti atplėšiant jį nagu ar bet kokiu aštriu daiktu, negali užtikrinti tokio pat sandarumo kaip nenuimamas dangtelis. Todėl modelių su nuimamu akumuliatoriumi apsaugos nuo vandens ir dulkių standartas yra gerokai žemesnis nei šiuolaikinių išmaniųjų telefonų. Norėdami užtikrinti tokį patį IP lygį, gamintojai turės sukurti ir įdiegti naujus būdus, kaip apsaugoti išimamą akumuliatorių nuo skysčių ir smulkių dulkių dalelių bei šiukšlių, kurios gali patekti į korpusą.

Išimamos baterijos telefonuose

Aukščiausios kokybės dėklo medžiagos

Išmaniųjų telefonų nuimami galiniai dangteliai dažniausiai gaminami iš plastiko. Tačiau kai kurie naudotojai mano, kad ši medžiaga yra per daug pigi ir neįdomi – brangiuose modeliuose jie mieliau renkasi iš metalo arba stiklo pagamintą dėklą. Gamintojas gali naudoti tokias medžiagas galiniam dangteliui tik tuo atveju, jei jis nenuimamas. Taigi, aukščiausios klasės išvaizdos siekis taip pat yra viena iš priežasčių, kodėl bendrovės atsisako naudoti išimamus akumuliatorius.

Finansinė nauda

Nepaisant įvairių išmaniųjų telefonų dizaino ypatybių, susijusių su išimamų baterijų atsisakymu, viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių sutaria dauguma naudotojų, yra banali nauda bendrovėms. Kadangi išmaniųjų telefonų gamintojų išmaniųjų telefonų išmaniųjų akumuliatorių pardavimas nėra viena pelningiausių veiklos sričių, tai daryti nėra naudinga.

Be to, išmaniojo telefono akumuliatoriui sugedus, dauguma naudotojų paprasčiausiai perka naują modelį. Todėl atsisakydamos išimamų baterijų bendrovės gerokai padidina naujų modelių pardavimus ir dirbtinai sutrumpina senų modelių tarnavimo laiką, kuris dabar prilygsta pačios baterijos tarnavimo laikui.

Ar sugrįš išmanieji telefonai su išimamaisiais akumuliatoriais?

Išimamų baterijų atsisakymas ir pernelyg dažnas išmaniųjų telefonų keitimas turi daug didesnį poveikį ne tik bendrovių pelnui. Išmestus išmaniuosius telefonus su viduje esančiomis baterijomis labai sunku perdirbti, o tai daro neigiamą poveikį aplinkai. Todėl įpareigojo visas Europos rinkoje veikiančias išmaniųjų telefonų bendroves iki 2027 m. sukurti tokius naujus modelius, kad visuose juose būtų išimama baterija.

Tokiu būdu naudotojai galės patys pakeisti senas baterijas ir taip pratęsti prietaiso gyvavimo ciklą. Tai taip pat pagerins išmaniųjų telefonų ekologiškumą. Tačiau taip pat svarbu pažymėti, kad minėti mobiliųjų įrenginių su neišimamaisiais akumuliatoriais privalumai taip pat gali išnykti, jei gamintojai nesukurs būdų, kaip to išvengti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą