Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl JAV nėra įprasta naudotis skalbimo mašinomis, nors tai nėra draudžiama?

Mindaugas Bružas

yra buitinis prietaisas, be kurio sunku įsivaizduoti kasdienybę. Tačiau amerikiečiai vis dar netiki, kad skalbti namuose – patogu ir praktiška. Ir štai kodėl!

Kodėl JAV nėra įprasta naudotis skalbimo mašinomis namuose, nors tai nėra draudžiama?

Filmuose, nesvarbu, kokių metų jie būtų, dažnai rodomos skalbyklos – arba bendros daugiabučių namų rūsiuose. Žmonės įpratę taip skalbti drabužius – ir ne visada supranta, patogu turėti mašiną savo virtuvėje ar vonios kambaryje.

Daugelis žmonių mano, kad Jungtinėse Valstijose skalbimo mašinos nėra paplitusios dėl keistų draudimų ir įstatymų. Tačiau iš tikrųjų taip nėra. Amerikiečiai asmeninių skalbimo mašinų neperka dėl įvairių priežasčių.

 

Istorija

XX amžiaus 30-ajame dešimtmetyje visiems gyventojams reikėjo pigių skalbyklų. Po pirmosios skalbyklos atidarymo Teksase sekė banga – daugelyje Amerikos miestų masiškai buvo atidarytos savitarnos skalbyklos.

Ir nors, pakilus gyvenimo lygiui, daugelis amerikiečių pradėjo pirkti buitines skalbimo mašinas savo namams, skalbyklos vis dar išlieka populiarios ir paklausios.

Rūbų skalbyklos

Skalbti skalbyklose yra pigiau ir patogiau

Taip sutaupoma pinigų komunaliniams mokesčiams. Be to, skalbyklose yra džiovinimo mašinos. Tai gerokai palengvina gyvenimą – tačiau dauguma žmonių negali sau leisti įsigyti džiovyklės namuose, jau nekalbant apie tai, kad jai reikia daug vietos.

Dėl skalbinių skalbimo namuose galite turėti problemų su teismais

Skalbimo mašina gali sugesti ir užlieti jūsų kaimynus. Tai legendinis būdas, kaip Amerikoje vyksta teismo procesas ir išsireikalaujami .

Nėra prietaisų – nėra problemų

Amerikoje daug žmonių nuomojasi butus ir dažnai keičia vieną butą į kitą. Ir tai padaryti daug lengviau, kai nesate „apaugę” nereikalingais daiktais.

Žinoma, kai kalbama apie gyvenimą užmiestyje, viskas keičiasi. Privačiuose namuose gyvenantys amerikiečiai turi ir skalbykles, ir džiovykles. Skalbyklos priemiesčiuose nėra paplitusios.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą