Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl jums tiesiog reikia turėti šunį? Sužinokite atsakymą

Mindaugas Bružas

gali suteikti daugiau nei tik draugystę. Jei galvojate apie tokio draugo paiešką, susipažinkite su šiais nuostabiais šuns turėjimo privalumais.

Daugiau sportuosite

Šuo gali jus motyvuoti mankštintis kiekvieną dieną. Tomis dienomis, kai treniruotę galima lengvai praleisti, jūsų stovi prie durų ir laukia pasivaikščiojimo. Vaikščiodami su juo po 30 minučių per dieną, gerokai pagerinsite savo sveikatą.

Jausitės mažiau įtempti

Buvo atlikta daug tyrimų, įrodančių, kad šunys mažina streso lygį. Vaikščiojimas ir žaidimas su šunimi gali sumažinti stresą kiekvieną dieną.

Jūsų socialinis gyvenimas gali pagerėti

Žmonės labiau linkę sustoti ir pasikalbėti su jumis, kai vedžiojate savo šunį.

Jūsų vaikai rečiau sirgs alergija

, augantys su šunimi, rečiau patiria alergines reakcijas. Tiesą sakant, namuose su šunimi gali padėti vaikams įgyti stiprų imunitetą.

Jums tiesiog reikia šuns

Jūsų širdis bus sveikesnė

parodė, kad žaidimas su šunimi sumažina žmogaus širdies ritmą. Todėl šunų savininkai labiau linkę turėti sveiką širdį.

Mažiau tikėtina, kad jausitės priblokšti

Šuns turėjimo nauda apima jūsų psichinę sveikatą. Šunų savininkai yra mažiau linkę į depresiją. Rūpinimasis šunimi padeda sumažinti depresijos simptomus ir skatina žmones būti pozityvesnius.

Galite senti grakščiai

Alzheimeriu sergantiems pacientams rečiau paūmėja liga, kai namuose yra šuo. Šunys siūlo puikią draugystę senjorams.

Sumažėja rizika susirgti bet kokia liga

Šunų savininkai turi mažiau sveikatos problemų. Paprastai jie turi mažesnį trigliceridų ir cholesterolio kiekį, palyginti su tais, kurie neturi šuns.

Šunys savo šeimininkus paveikia daugybe mikrobų, o tai padeda sukurti žmogaus imunitetą ligoms. Dėl to šunų savininkai serga rečiau nei kiti.

Jausitės saugiau

Šunys gali būti veiksminga namų apsaugos sistema. Tyrimai rodo, kad lojantys šunys atgraso įsilaužėlius. Vien žinojimas, kad turite šunį, kuris gali panaudoti savo aštrią klausą, kad aptiktų nepažįstamus žmones, gali padidinti jūsų saugumo jausmą, o tai naudinga jūsų psichinei ir fizinei sveikatai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą