Net profesionalus virėjas kartais susiduria su tuo, kad kepant žuvis pradeda byrėti. Deja, padėties išgelbėti neįmanoma. Tačiau galite užkirsti tam kelią ateityje.
Kodėl žuvis pradeda byrėti?
KOKYBĖ
Patyręs virėjas kepimui stengiasi rinktis šviežią žuvį, nes yra didesnė tikimybė, kad ji išlaikys tinkamą formą. Tačiau negalime būti tokie tikri dėl šaldyto produkto.
Jei patys užšaldėte šviežią žuvį, tereikia leisti jai tinkamai atšilti. Tačiau perkant šaldytą produktą jums gali būti pasiūlytas kelis kartus atitirpintas produktas.
TINKAMAS PARUOŠIMAS
Norint padidinti žuvies vientisumo išsaugojimo tikimybę, geriausia ją ruošti apvoliojus miltuose. Šiai užduočiai geriausiai tinka įprasti kvietiniai miltai ir vištos kiaušinis.
ALIEJUS
Neįmanoma iškepti tinkamos kokybės žuvies su nedideliu kiekiu aliejaus. Todėl įpilkite pakankamai riebalų.