Švieži, ką tik nuskanti pomidorai yra patys skaniausi, tačiau juos laikant šaldytuve, jie skonį gali prarasti. Kodėl taip atsitinka? Kur laikyti pomidorus? Visą tai šiame straipsnyje.
Kur laikyti pomidorus?
Pomidorus reikia laikyti kuo toliau nuo tiesioginių saulės spindulių ir kambario temperatūroje. Kambarys turi būti gerai vėdinamas. Pomidorus laikant 20 °C temperatūroje, sustiprina medžiagų, atsakingų už pomidoro skonį, gamybą, o daržovė tampa dar aromatingesnė.
Esant 4 °C laikymo temperatūrai, aromatinės ir už skonį atsakingos medžiagos pradeda irti. Reikalas tas, kad pomidorai yra gana minkšti, o nušalimas sunaikina jų savybes.
Tačiau ši taisyklė netaikoma padažams, sriuboms ar kitiems iš pomidorų pagamintiems patiekalams, nes po terminio pomidorų apdorojimo nekyla nė kalbos apie lakias aromatines medžiagas, nes jų tiesiog nelieka.
Pomidorai šaldytuve
Beje, tyrimas parodė, kad keletą dienų palaikius pomidorą šaldytuve, parą pakėlus jį į kambario temperatūrą, kvapiosios medžiagos vėl atsirasdavo. Tad prieš valgydami pomidorus geriau leiskite keletą valandų pabūti kambario temperatūroje.
Norėdami ilgai išsaugoti pomidorus, pirkite juos dar žalius. Taip pat nepažeiskite pomidorų odelės.
Taip pat skaitykite: