Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl negalima miegoti veidu į pagalvę: kokie pavojai gresia žmogui?

Sandra Alšauskienė

Po sunkios darbo dienos, krisdami į lovą, nesusimąsto, kokią miego padėtį turėtų užimti. Dauguma mėgsta miegoti veidu į pagalvę, tačiau ne visi žino, kaip tai gali kelti grėsmę žmogaus sveikatai.

Pagrindinės miego padėtys:

  • vaisiaus padėtis (susisukę ant šono),
  • rąstas ( ir ištiestos šone, gulima šonu),
  • kareivio (gulima ant nugaros, rankos prie šono),
  • jūrų žvaigždė (gulima ant nugaros, rankos ištiestos virš galvos),
  • laisvas kritimas.

„Laisvojo kritimo” pozoje miegantys žmonės miega ant pilvo, pakreipę galvą į šoną ir apsikabinę rankomis pagalvę. Mėgstantys šią miego padėtį turėtų būti atsargūs”, – sako ekspertai.

Rekomenduojama vengti miegoti ant pilvo, nes tai labai apkrauna kaklą. Kadangi jis naktį nuolat būna įsitempęs. Taigi, jei pabundate nuo kaklo skausmo, galbūt atkreipti dėmesį į savo miego padėtį.

Be to miegant tokioje pozoje, egzistuoja didesnė tikimybė pradėti dusti, nes miegant galime netyčia veidą padėti ant pagalvės ir užspausti šnerves bei burną.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą