Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl neturėtumėte praleisti pasivaikščiojimų su šunimi: veterinarijos gydytojų patarimai

Mindaugas Bružas

Pasivaikščiojimas su šunimi yra ne tik naudinga fizinė veikla, bet ir svarbi jūsų augintinio priežiūros dalis. Nepraleiskite pasivaikščiojimų su šunimi, nes jie ne tik padės išlaikyti jūsų šunį sveiką, bet ir teigiamai paveiks jūsų pačių psichinę ir fizinę būseną.

Pasivaikščiojimai su šunimi – naudinga ne tik šuniui, bet ir jums

Vaikščiojimas padeda šuniui treniruoti raumenis ir išlaikyti normalų svorį, gerina kraujotaką ir kvėpavimą, taip pat padeda palaikyti normalią psichinę būseną. Be to, pasivaikščiojimas su šunimi jam yra puiki galimybė pasisemti naujos patirties, susipažinti su kitais gyvūnais, jų kvapais ir žmonėmis. taip socializuojasi.

Šuns vedžiojimas

Net jei esate labai užsiėmęs, kartais galite praleisti pasivaikščiojimą. Tačiau nepakankamas judėjimas gali sukelti jūsų šuns sveikatos problemų ir netgi sumažinti jo laimės lygį. Taip pat nepamirškite, kad yra socialus , kuriam reikia kontakto su kitais šunimis ir žmonėmis, o yra puikus būdas patenkinti šiuos poreikius.

Kiek kartų per dieną turėtumėte vedžioti savo šunį?

  • Suaugę šunys vedžiojami du kartus per dieną – ryte ir vakare;
  • Dideli šunys turi būti vedžiojami tris kartus per dieną;
  • Jaunus šunis, šuniukus ir neseniai iš prieglaudos paimtus šunis, kurie dar nemoka namuose palaikyti švaros, reikėtų kuo dažniau vedžioti, palaipsniui pratinant prie tvarkos;
  • Pagyvenusiems ir sergantiems šunims taip pat reikia dažniau pasivaikščioti;

Taigi, nepraleiskite pasivaikščiojimų su savo keturkoju ir suteikite jam pakankamai fizinio aktyvumo bei teigiamų emocijų, kurios užtikrins ilgą ir laimingą gyvenimą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą