Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl nuolat norite valgyti bandeles: priežastis visai ne alkis

Mindaugas Bružas

Jei norite papildomus kilogramus ir palaikyti gerą kūno formą, turėtumėte vengti pernelyg didelio saldumynų ir kitų greitųjų angliavandenių vartojimo. Tačiau ką daryti, kai noras suvalgyti bandelę jus vis persekioja? Tai gali reikšti tam tikras sveikatos problemas.

Kodėl nuolat norisi valgyti kepinius?

Pirmoji ir akivaizdžiausia priežastis gali būti paprasčiausias alkis. Tai yra organizmo būdas pasakyti, kad jam reikia atsigaivinti. Kad atmestumėte šią priežastį, siūlome tiesiog pavalgyti. Situacija dar blogesnė, kai jūsų apetitą lemia emocinis alkis. Tokiu atveju turėtumėte išmokti atskirti potraukį maistui nuo emocinio valgymo, kad išvengtumėte sveikatos sutrikimų ir greito svorio augimo.

gali reikalauti makaronų, bulvių ar saldžiųjų bandelių, jei jam reikia angliavandenių. Norint papildyti angliavandenių atsargas, rekomenduojame vengti saldumynų ir vartoti „tinkamą” gliukozę iš vaisių, viso grūdo miltų ir rudųjų ryžių.

Kita priežastis, dėl kurios galite trokšti bandelių, yra , t. y. organizmui trūksta B1 ir B2 grupių vitaminų. Šią priežastį jums padės atmesti bendrosios praktikos gydytojas arba endokrinologas.

Jei jaučiate potraukį saldumynams, tai gali reikšti, kad jūsų organizme yra mažas chromo kiekis. Būtent chromas reguliuoja energijos kiekį, todėl jo trūkumą galite kompensuoti brokoliais, bulvėmis, kalakutiena ir apelsinais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą