Atrodo visi žino blynų tešlos receptą: ir pradedantieji, ir patyrę. Taigi, tešlą turėtų sudaryti miltai, kiaušiniai, pienas, aliejus, druska ir cukrus. Pasirodo egzistuoja dar vienas “slaptas” ingredientas – karštas, ką tik užvirintas vanduo. Paprastai pusė pieno tūrio pakeičiama verdančiu vandeniu.
Kodėl taip daroma? Pasirodo, kad labai karštas skystis suteikia tešlai puikią konsistenciją. Tačiau kokia tiksliai yra verdančio vandens įmaišymo į tešlą nauda?
Blynai niekada neplyš
Dėl aukštos temperatūros vandens, blynai kepimo metu išlieka nepažeisti. Jie akimirksniu įgauna elastingumo: galite drąsiai juos apversti ir perlenkti.
Blynai gaunasi lygūs ir geros išvaizdos
Verdančio vandens buvimas tešloje – tai gerų blynų garantija. Be to, blynai įgauna apetitą keliančią išvaizdą: jie tampa ažūriniai (su skylutėmis). Ir šis rezultatas pasiekiamas nenaudojant kepimo sodos, mineralinio vandens ar mielių.
Blynai tampa labai švelnūs
Įpildami į tešlą verdančio vandens, padidinsite tikimybę gauti neįtikėtinai minkštus blynus. Įdomiausia tai, kad patiekalas ilgai išlaikys savo minkštumą: jie neišdžius net per dieną.