Kodėl per karščius pavojinga gerti alų?

Mindaugas Bružas

Šaltas karštą vasaros dieną – argi tai ne didžiausias malonumas? Pasirodo, gerdami šaltą alų karštą dieną iš tiesų rizikuojate gyvybe. Daugiau apie tai, kodėl nereikėtų gerti alaus per karščius, skaitykite mūsų straipsnyje.

Pasekmės

Kodėl nereikėtų vartoti alaus per karščius

1. Padidėjusi nudegimo saulėje rizika: Alkoholio vartojimas gali sumažinti odos apsaugą nuo ultravioletinių spindulių, todėl padidėja nudegimo saulėje rizika.

2. Padidėjusi odos vėžio rizika: Alkoholio vartojimas siejamas su padidėjusia rizika susirgti melanoma, agresyvia odos vėžio forma, ypač vartojant alkoholį vidutiniškai ar dažnai.

3. Dehidratacija ir šilumos smūgio rizika: Per karščius organizme padidėja prakaitavimas, kad atvėstų. Alkoholio vartojimas gali dar labiau prisidėti prie dehidratacijos, kuri gali sukelti šilumos smūgį ir mėšlungį.

4. Galimybė nuskęsti: slopina centrinę nervų sistemą, todėl sumažėja organizmo gebėjimas koordinuoti veiksmus ir reaguoti. Todėl vartojant alkoholį maudantis vandenyje gali padidėti skendimo rizika.

Svarbu prisiminti, kad šie veiksniai susiję su alkoholio vartojimu per karščius, o idealiausias variantas visada yra saikingai ir protingai vartoti alkoholį arba tokiose situacijose apskritai vengti alkoholio vartojimo. ir visada yra svarbiausia.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą