Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl peršalimo niekada negalima gydyti pienu?

Sandra Alšauskienė

Gydytojai rekomenduoja peršalimo metu vengti pieno ir pieno produktų, nes jie gali pabloginti simptomus, sukeldami kosulį ir alergines reakcijas.

Mokslininkai remiasi eksperimentu, kuriame dalyvavo daugiau nei 100 žmonių, kurie skundėsi padidėjusiu gleivių išsiskyrimu. Pirmiausia savanoriams buvo pritaikyta be pieno, vėliau į kai kurių iš jų racioną kasdien buvo įmaišoma 350 mililitrų pieno (įskaitant soją). Produkto buvo pakeistas, kad būtų pašalintas psichologinis veiksnys.

Visi pacientai taip pat turėjo užpildyti klausimyną, kuriame turėjo įvertinti gleivių išsiskyrimo laipsnį skirtingais etapais skalėje nuo 1 iki 100 balų. Taigi, į mitybą įtraukus pieno produktų, savanoriai pastebėjo savo būklės pablogėjimą: nuo 55 balų atsisakius pieno iki 63 balų po kelių dienų jo gėrimo.

Pasak otolaringologo Adamo Frošo, tai „reikšmingas rezultatas per palyginti trumpą laiką”, todėl , kurie įpratę peršalimo metu „gydytis” pienu, padidėjus gleivių gamybai turėtų laikinai atsisakyti šio produkto.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą