Daugelyje filmų, socialiniuose tinkluose ir kasdieniame gyvenime matėme žmones, kurie kruasanus mirko į kavą. Pasirodo, tai nėra tinkamas būdas valgyti prancūziškus kepinius.
Kodėl taip yra daroma?
Pirma, tai skaniau. Daugelis žmonių mėgsta ne tik kruasanus, bet ir kitus kepinius mirkyti į kavą ar arbatą. Antra, šis procesas gerai atrodo socialinėje žiniasklaidoje.
Kaip valgyti kruasaną su kava?
Iš tikrųjų kruasano nereikėtų mirkyti į kavą, sako etiketo ekspertas Viljamas Hansonas. Pasak jo, reikėtų atsisakyti ir kito įpročio – tepti jį sviestu.
“Kai mėgaujatės kruasanu, tikriausiai per pusryčius, statistiškai žiūrint, nereikia jo mirkyti į kavą. Be to nereikia jo tepti sviestu, nes jis ir taip jau yra iškeptas su sviestu. Daugiau nereikia nieko dėti”, – sakė ekspertas.
Jis taip pat pabrėžė, kad kruasano nereikia pjaustyti peiliu, vietoj to reikėtų tiesiog atlaužti gabalėlius, o tada įdėti uogienės ar kitų pagardų.
Žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip pagal etiketą valgyti kruasaną: