Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl pusryčiams nereikėtų gerti tik kavos: trys pasekmės sveikatai

Sandra Alšauskienė

Daugelis žmonių geria kavą norėdami pabusti ir gauti energijos pliūpsnį. Tačiau tik vienas žvalinantis gėrimas ryte be pilnaverčių pusryčių organizmui nebus naudingas, teigia ekspertai. Jie papasakojo, prie ko tai gali privesti.

Nuovargis

padeda pabusti, tačiau šis poveikis yra tik laikinas. Jei negauna maistinių medžiagų, kofeinui atslūgus, po pietų jaučiasi pavargęs. Be to, kavoje nėra baltymų ar skaidulų, todėl be gerų pusryčių organizmas negalės tinkamai funkcionuoti. Geriausias būdas tai išspręsti – derinti kavą su pusryčiais, kuriuose yra baltymų ir angliavandenių.

Dirglumas

Jei pusryčiams geriate tik kavą, daugelis žmonių dienos viduryje tampa irzlūs. Taip yra ir dėl maistinių medžiagų trūkumo organizme. Faktas tas, kad jei ilgai nevalgote, sumažėja cukraus kiekis kraujyje, todėl žmogui sunkiau susidoroti su stresu. Specialistai pataria, kad net jei ryte nejaučiate alkio, geriausia stengtis pavalgyti per pirmąsias dvi valandas nuo prabudimo ir neapsiriboti vien kava.

Svorio padidėjimas

Jei pusryčius pakeisite tik puodeliu kavos, jūsų insulino lygis gali išsibalansuoti. Dėl to smegenys siunčia organizmui signalus valgyti daug riebalų ir cukraus turintį maistą, o tai lemia persivalgymą. Valgydami pusryčius, kuriuose yra skaidulinių medžiagų ir baltymų, išlaikysite energiją iki pietų ir išvengsite persivalgymo.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą