Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl reikia gerti vandenį su agurkais: patikrinta nauda sveikatai

Mindaugas Bružas

Visi yra girdėję apie vandenį su , o ar esate girdėję apie vandenį su agurkais? Jis taip pat labai skanus, be to, turi daug naudos sveikatai. Agurkas dažnai naudojamas grožio procedūroms, nes teigiamai veikia odą, mažina patinimą. O štai kas žinoma apie vandens ir agurkų poveikį žmogaus sveikatai.

Kodėl verta gerti agurkų vandenį?

Sudėtyje yra antioksidantų

Antioksidantai yra medžiagos, kurios padeda išvengti oksidacinio streso sukeliamų ląstelių pažeidimo ir jį atitolina.

Padeda išvengti prostatos vėžio

Kai kurie ankstyvieji rodo, kad agurkai gali padėti kovoti su vėžiu. Be antioksidantų, juose taip pat yra junginių, vadinamų cucurbitacinu, ir grupės maistinių medžiagų, vadinamų lignanais, kurie atlieka svarbų vaidmenį saugant nuo vėžio.

Vienas žurnale „Journal of Cancer Research“ parodė, kad agurkuose esantis flavonoidas fisetinas padeda sulėtinti prostatos vėžio progresavimą.

Agurkai ir vanduo

Mažina kraujospūdį

Vienas iš aukšto kraujospūdžio veiksnių yra per daug druskos (natrio) ir per mažai kalio. Dėl druskos pertekliaus jūsų sulaiko skysčius, o tai padidina kraujospūdį. Kalis yra elektrolitas, padedantis reguliuoti inkstuose sulaikomą natrio kiekį.

Agurkai yra geras kalio šaltinis. Vandens su agurkais padeda jūsų organizmui gauti daugiau kalio, o tai gali padėti sumažinti kraujospūdį.

Stiprina kaulus

Agurkai turi daug vitamino K. Viename puodelyje pjaustytų agurkų yra apie 19 procentų rekomenduojamos paros normos.

Jūsų organizmui reikia vitamino K, nes jis dalyvauja baltymų formavime. Ir jie, savo ruožtu, yra būtini sveikiems kaulams ir audiniams sukurti bei tinkamam kraujo krešėjimui.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą