Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl rudenį visi vairuotojai turi patikrinti savo automobilio kilimėlius

Mindaugas Bružas

žinote, dėl temperatūros pokyčių, lietaus ir šalnų rudenį automobilio salone gerokai padidėja drėgmės lygis. Dėl to iš vidaus rasoja stiklai, atsiranda nemalonus drėgmės ir formuojasi sveikatai pavojingas grybelis. Tačiau tai dar ne visos „staigmenos”.

Nuo didelio kiekio drėgmės patekimo kenčia ne tik salono medžiagos, bet ir metalas, kuris yra labai jautrus oksidacijai ir rūdims. Todėl pasirūpinti, kad automobilyje nebūtų drėgmės, yra viena pagrindinių automobilio savininko pareigų. Pirmiausia reikėtų patikrinti erdvę po grindų kilimėliais, dengiančiais praktiškai nevėdinamus sintetinius apmuš, kurie gana ilgai gali išlikti drėgni.

Automobilio kilimėlių valymas

Pro kilimėlius ir garso izoliacines medžiagas prasiskverbiantis kelia tiesioginę kėbulo korozijos grėsmę.

Kad išvengtumėte tokių nemalonumų, prieš įlipdami į automobilį turėtumėte nusikratyti nuo kojų purvą, sniegą ir vandenį. Minkštus kilimėlius pravartu pakeisti guminiais, o dar geriau – su dideliais ir giliais šonais. Tokie yra atsparūs vandeniui ir yra lengvai valomi.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą