Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl šuo miega ant nugaros? Visos paslaptys atskleistos

Miglė Pociuvienė

Šunys dažnai stebina mus savo neįprastomis ir juokingomis miego pozomis. Miegantis augintinis gali gulėti atlošęs galvą, tokioje padėtyje, kai pusė jo kūno yra ant sofos, o kita pusė kabo žemyn. Neretai naminiai gyvūnai užima atsipalaidavusią padėtį ant nugaros išskėtę kojas. Ar šuniui patogu miegoti tokioje padėtyje? Kodėl jūsų augintinis mėgsta miegoti ant nugaros? Panagrinėkime dažniausiai pasitaikančias priežastis.

Termoreguliacija

Šuns kūne nėra prakaito liaukų. Prakaitas išsiskiria tik ant gyvūno letenų. Iškištas ir miego poza taip pat padeda šuniui atvėsti. Išskėstos kojos atidengia pažastis ir pilvo sritį. Kadangi šiose vietose mažiau plaukų ir jos yra retesnės, natūraliai vėdinamas ir vėsinamas odos paviršius.

- Reklama -

Esant karštam orui arba prirūkytoje patalpoje augintinis gali ne tik išskėsti letenas, bet ir iškišti liežuvį. Neišsigąskite šio vaizdo, visai nesijaučia blogai, priešingai, jis jaučia didelį palengvėjimą.

Gyvūnas jaučiasi saugus

Iš prigimties šuo turi būti pasiruošęs bet kurią akimirką atremti užpuolimą, t. y. net ir iš miego pozos greitai pašokti ir užpulti priešą. Štai kodėl keturkojai augintiniai dažniausiai miega ant šono arba pilvo – iš tokios padėties daug lengviau pašokti.

Miegojimas ant nugaros reiškia visišką šuns raumenų atsipalaidavimą. Jei dažnai miega tokioje padėtyje, vadinasi, aplinką laiko saugia. Beje, tokia padėtis nebūdinga laukiniams ir benamiams atstovams, taip pat naminiams šunims, atsidūrusiems ne savo gimtajame būste arba nesant šeimininko. Miegojimas ant nugaros yra komforto, augintinio ramybės ir visiško pasitikėjimo aplinka rodiklis.

Šuniui patinka ši padėtis

Galbūt jam atsibodo gulėti ant šono ar pilvo, o gal jam tiesiog patinka atsipalaidavusio kūno pojūtis. ir žmonės, šunys turi pageidavimų, kai kalbama apie miego padėtį. Kol jie yra draugiški, šią padėtį galima laikyti norma.

Nuo ko priklauso šuns miego padėtis

Kai kurie šeimininkai, priešingai, nerimauja, kad jų augintinis nemiega ant nugaros. Ar tai reiškia, kad šuniui bute nepatogu ir neramu? Specialistai atsako: „Ne: „Ne, taip nėra. Įvairūs veiksniai gali turėti įtakos miego pozai, pavyzdžiui, amžius – šuniukai miegodami lengvai „sukasi”, užimdami įmantrias figūras.

- Reklama -

Taip pat svarbi kambario temperatūra. ir skersvėjis verčia šunį „atverti” pilvą, o vėsi patalpa, priešingai, lemia „susipainiojimo” pozą. Galiausiai svarbų vaidmenį atlieka šuns nuotaika – jei jūsų keturkojis draugas įsižeidęs, jis susisuks į kamuoliuką, o ne išsities ant sofos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Visą gyvenimą domiuosiu sodininkyste, daržininkyste ir augalininkyste. Sukauptą patirtį perteikiu rašydama straipsnius KAIPKADA.LT portalo skaitytojams. Susisiekti galite el. paštu: migle@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą