Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl svarbu naktį išjungti išmanųjį telefoną?

Mindaugas Bružas

ir . Telefono išjungimas naktį padeda sukurti saugią ir ramią aplinką miegui. Vengdami vibracijų, pranešimų garsų ir ryškių ekranų, galėsite atsipalaiduoti ir gerai išsimiegoti. Nerimas dėl nuolatinių pranešimų ir galimybės įjungti ekraną gali sutrikdyti jūsų miegą ir paveikti poilsio kokybę.

. Kai kurie tyrimai rodo, kad ilgas naudojimasis mobiliuoju telefonu prieš miegą gali pabloginti miego kokybę. Taip yra dėl ryškios ekrano šviesos, mėlynosios šviesos spinduliuotės, kuri gali slopinti melatonino (hormono, reguliuojančio miegą) gamybą, ir psichologinio nuolatinės prieigos prie informacijos ir socialinės žiniasklaidos poveikio.

Energijos taupymas. Išjungdami telefoną naktį taupykite energiją. Net ir veikdamas budėjimo režimu, ir toliau naudoja nedidelį energijos kiekį tinklo ryšiui palaikyti ir pranešimams gauti. Visiškas telefono išjungimas padės prailginti baterijos veikimo laiką ir išvengti netikėto baterijos išsikrovimo naktį.

Laiko skirstymas. Išjungdami telefoną naktį galite nustatyti ribas tarp asmeninio gyvenimo ir technologijų. Tai padeda išsilaisvinti nuo nuolatinio daugiaprogramio darbo, pertraukimų ir informacinio triukšmo, kuris gali turėti įtakos jūsų savijautai ir psichinei sveikatai.

Žinoma, būna situacijų, kai telefoną reikia palikti įjungtą, pavyzdžiui, ištikus nelaimei arba kai laukiate svarbaus skambučio. Tačiau jei nėra ypatingo poreikio, išjungti telefoną naktį gali būti gera praktika, padedanti palaikyti sveiką miegą ir poilsį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą