Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl turėtumėte valgyti daugiau morkų: pagrindinė nauda sveikatai

Mindaugas Bružas

Morkos šaldytuve laikomos savaites, dažnai naudojamos sriubose, gaminamos ir kt. Kodėl morkų reikėtų valgyti daugiau? Pasirodo jos turi labai naudingų savybių mūsų organizmui. Apie tai skaitykite šiame straipsnyje.

Morkų nauda sveikatai

Akių sveikata

Morkose yra daug vitaminų ir mineralų, kurie atlieka svarbų vaidmenį mūsų organų veikloje. Bene garsiausia tai, kad ši teigiamai veikia akių sveikatą. Visa tai dėka beta karotino, kuris organizme virsta vitaminu A.

Vitaminas A tikriausiai geriausiai žinomas dėl savo svarbaus vaidmens palaikant akių sveikatą ir gerą regėjimą, o pakankamas jo suvartojimas yra būtinas norint sumažinti geltonosios degeneracijos riziką.

Morkos - sveika

Padeda odai išlikti sveikai

Vitaminas A taip pat būtinas sveikai odai apsaugoti. Neseniai atliktas parodė, kad , kurie vartojo daugiau šio vitamino ir karotinoidų, turėjo mažesnę riziką susirgti odos vėžiu.

Turi teigiamą poveikį žarnynui

Pusėje puodelio morkose yra 2 gramai skaidulų (tirpių ir netirpių). Tirpios skaidulos gali sulėtinti skrandžio ištuštinimo greitį, todėl po valgio padidėja sotumo jausmas. Netirpios skaidulos padeda išvengti vidurių užkietėjimo.

Kartu paėmus, morkos yra galinga priemonė sveikai virškinimo sistemai palaikyti.

Širdies sveikata

Morkose taip pat yra daug kalio, kuris yra svarbus širdies ir kraujagyslių sveikatai. Kartu su skaidulomis jis gali apsaugoti nuo širdies ligų ir didelio cholesterolio kiekio.

Sudėtyje nėra gliukozės

Morkos turi minimalų poveikį cukraus kiekiui kraujyje. Tai yra geras užkandis tiek diabetikams, tiek visiems, norintiems išvengti cukraus kiekio kraujyje padidėjimo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą