Žuvis laikoma organizmui naudingų omega-3 riebalų rūgščių šaltiniu. Dauguma ekspertų pabrėžia, kad šis produktas turėtų būti įtrauktas į mitybos racioną. Šiame straipsnyje aptarsime riebios žuvies vartojimo privalumus ir trūkumus.
Kokia riebios žuvies nauda?
Žuvis ir kitos jūros gėrybės yra pagrindinis sveikųjų omega-3 rūgščių šaltinis, be to, jose gausu kitų maistinių medžiagų, pavyzdžiui, vitamino D ir seleno, daug baltymų ir mažai sočiųjų riebalų.
Tyrimų duomenimis, žuvies valgymas teigiamai veikia širdį ir kraujotakos sistemą.
Šiame produkte esančios omega-3 rūgštys apsaugo širdį nuo nepastovių ir galimai mirtinų širdies ritmo sutrikimų atsiradimo. Jos taip pat mažina kraujospūdį ir širdies susitraukimų dažnį bei gerina kraujagyslių funkciją.
Riebios žuvys:
Kuo galima pakeisti riebią žuvį?
Specialistai rekomenduoja riebią žuvį pakeisti balta žuvimi. Tai gali būti jūros ešerys, jūros lydeka, otas, paltusas, tačiau jose yra mažiau sveikųjų rūgščių nei riebiose žuvyse.