Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl vairuotojai neturėtų smarkiai stabdyti prieš duobes: paaiškiname, kas nutiks, jei taip darysite

Adomas Račkauskas

Daugelis vairuotojų prastose kelių atkarpose prieš duobes pradeda staigiai stabdyti. Kai kurie tai daro sąmoningai, kiti – ne, nes kliūtį pamato paskutinę akimirką. Tačiau abiem atvejais tai yra didžiulė klaida.

Toks elgesys gali sukelti rimtų pasekmių ir išprovokuoti avarinę situaciją. Nuolatinis intensyvus stabdymas gali sugadinti pakabą ir sukelti greitą stabdžių trinkelių nusidėvėjimą.

Profesionalūs lenktynininkai prieš duobes dažnai naudojasi inercijos principu, tikriausiai nežinote kas tai yra, tad paaiškiname. Prieš duobes jie ne stabdo, o šiek tiek pagreitina. Dėl to jiems pavyksta beveik nepastebimai ir be jokių pasekmių pravažiuoti duobes.

Reikėtų pažymėti, kad šis kliūčių įveikimo būdas nerekomenduojamas nepatyrusiems vairuotojams. Kuo didesnis , tuo blogiau valdomas. Jei dideliu greičiu atsitrenksite į duobę, pasekmės gali būti labai rimtos. Todėl visada turėtumėte tinkamai įvertinti situaciją ir su konkrečiu veiksmu susijusią riziką.

Neturint reikiamos patirties, geriausia laikytis „aukso vidurio” – nelėtinti greičio prie kiekvienos duobės ir nebandyti skubėti per jas važiuojant dideliu greičiu. Teisingiau būtų atidžiau stebėti kelią ir vengti kliūčių. Jei tai neįmanoma, geriau švelniai sulėtinti greitį prieš jas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą