Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl verta rinktis TIER III sertifikatą turintį duomenų centrą?

Duomenų centras
Partnerio turinys

Dairotės saugaus ir šiuolaikiško duomenų centro? Serverių nuomos paslaugas teikiančių įmonių šiandien santykinai nemažai, tad atsirinkti lūkesčius atitinkantį partnerį gali būti sudėtinga. IT bendruomenės pripažinta, pasaulinius kokybės standartus atitinkantčio „RackRay“ duomenų centro komanda teigia – jei dairotės novatoriškų partnerių ar, apskritai, Europoje, verta pasidomėti „Uptime Institute“ suteikiamais „TIER III“ sertifikatais. Neseniai gavę antrąjį nešališkos institucijos pripažinimą, ekspertai atskleidžia, kodėl šie dokumentai galėtų būti vienas iš duomenų centro paieškos kriterijų.

Griežti „Uptime Institute“ reikalavimai – kokie jie?

Pasauliniu mastu pripažintų, kokybės standartus tikrinančių ir tvirtinančių „Uptime Institute“ specialistų suteikiami sertifikatai atsako į daugelį klausimų. Pavyzdžiui, jums nereikia rūpintis dėl virtualaus ar fizinio duomenų saugumo ar patikimo veikimo – tai už jus jau įvertino specializuota institucija. „RackRay“ atskleidžia 3 kertinius duomenų centrams taikomus reikalavimus.

Profesionali įranga ir 99,982 % pasiekiamumas

Visų pirma, „TIER III“ sertifikatų siekiantis privalo naudoti tik profesionalią programinę įrangą. Gerai pagalvojus, kitokie sprendimai nė negalimi norint palaikyti vieną aukščiausių pasiekiamumo rodiklių. Programinė įranga turi veikti taip sklandžiai, kad galėtų užtikrinti 99,982 % pasiekiamumą, 365 dienas per metus, 24 valandas per parą. Žinoma, tam reikalingas maksimalus teikėjų pasiruošimas – nepertraukiamas elektros tiekimas, bent keli interneto ryšio bei kiti sprendimai.

Virtualus duomenų saugumas

Akivaizdu, kad vena iš virtualaus duomenų saugumo sąlygų yra būtent profesionali programinė bei techninė įranga. Dar viena „Uptime Institute“ duomenų centrams keliama sąlyga – visi komponentai centre turi būti dubliuoti arba pertekliniai. Tokiu atveju jūs galite būti tikri – net jei vieno komponento veikla sutriks, kiti kaipmat perims šio krūvį ir procesai nenutrūks. Štai, pavyzdžiui, „RackRay“ duomenų centre kiekviena serverių spinta turi dubliuotus maitinimo šaltinius bei tinklo pajungimus.

Fizinė serverių apsauga

Galiausiai, norint gauti „TIER III“ sertifikatą, nepakanka investuoti tik į techniką ir programinę įrangą – būtina maksimaliai pritaikyti pačias duomenų centro patalpas. Rinkdamiesi sertifikuotą centrą, galėsite būti ramūs, kad jūsų apsaugoti ne tik nuo kenkėjiškų virusų, bet ir fizinių įsilaužimų, gamtos stichijų keliamų grėsmių. „Uptime Institute“ numato pastato įrengimo taisykles, kurios apima:

  • temperatūros bei oro drėgmės lygio ribas;
  • patalpų stebėjimo ir apsaugos reikalavimus;
  • priešgaisrinės sistemos kriterijus;
  • specifines pastato įrengimo taisykles (vadovaujamasi pastato pastate principu);

Akivaizdu, serverių efektyvumas priklauso nuo visapusės jų apsaugos. Daugelis skirtinguose žemynuose veikiančių duomenų centrų teigia atitinkantys aukščiausius kokybės ir saugumo standartus. Vis dėlto, specialistai primena – visuomet prašykite įrodymų.

Čia minėtieji „TIER III“ sertifikatai gali sutaupyti išties nemažai laiko. Jei tokio sertifikato duomenų centras neturi, reikia labai atidžiai analizuoti paslauga besinaudojančių partnerių atsiliepimus, centre naudojamą programinę bei techninę įrangą, pasiekiamumo procentą, pastato apsaugos sistemą (architektūrinius sprendimus ir kt.)

Dar keli kertiniai kriterijai besidairantiems šiuolaikinio duomenų centro

Aptarti sertifikatai leidžia sutaupyti daugiau laiko įsitikinant, ar įmonėje duomenys bus visapusiškai saugūs ir prieinami nuolat. Vis dėlto, yra dar keli kriterijai, kuriuos turėtumėte įtraukti į būsimų partnerių atrankos kriterijų sąrašą. Įvertinkite ir kitus aspektus, pavyzdžiui:

  • sklandi ir profesionali komunikacija;
  • partnerių lankstumas planų keitimo, tobulinimo klausimais;
  • pagalba 24 valandas per parą;
  • teikiamos papildomos paslaugos (pavyzdžiui, sistemų administravimas ar kolokacija).

Tai tik keli pavyzdžiai, mat savybių, svarbių unikaliam projektui, gali būti įvairių. Nebijokite domėtis ir klausti – lankstūs paslaugos teikėjai ras individualiai jums geriausius sprendimus.

Viso Lietuvoje „TIER III“ sertifikatus turinčių duomenų centrų yra 9. Tiesa, vos 4 jų turi ne tik „Tier III Design“, kuris patvirtina pasaulinius standartus atitinkantį duomenų centro projektą, bet ir pilną šio projekto įgyvendinimą garantuojantį „Tier III Facility“. Nusprendėte ieškoti abiem „TIER III“ sertifikatais įvertinto duomenų centro? Tuomet išties verta peržvelgti „RackRay“ debesų kompiuterijos ar fizinių serverių planus: https://www.rackray.com/lt/duomenu-centras/.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą