Soda – labai populiari priemonė gaminant maistą, tačiau ne visi žino, kad ją galima naudoti ir ruošiant grikių košę. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad šis komponentas yra perteklinis ir nereikalingas, tačiau tai netiesa. Sužinokite kodėl.
KODĖL PATYRĘ VIRTUVĖS ŠEFAI GRIKIUS VERDA SU SODA?
Šis komponentas vienu metu atlieka keletą funkcijų. Visų pirma, dėl sodos košė visada būna rupi, o tai labai svarbu. Soda gali padaryti garnyro skonį patrauklesnį ir ryškesnį.
Taip pat yra dar vienas argumentas: grikiai bus daug švaresni. Norėdami tai padaryti, turite teisingai naudoti sodos miltelius.
KAIP IR KADA ĮDĖTI SODOS?
Pirmiausia įdedame kruopas ir vandenį, įjungiame ugnį. Užvirus įberiame druskos. Toliau reikia palaukti, kol grikiai pradės šiek tiek didėti. Įdėkite porą žiupsnelių sodos.
Po to bus galima pastebėti ant paviršiaus atsiradusius nešvarumus. Jums tereikia juos nugriebti šaukštu. Viskas, palaukite kol grikiai pilnai išvirs ir ragaukite.