Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokį pyragą gaminti Velykoms: šventinis Žaliųjų samanų pyrago receptas

Mindaugas Bružas

Šventėms galite pradėti ruoštis jau dabar! O geriausia pradėti nuo to, kad išsaugosite receptus, kuriuos tikrai norėsite panaudoti. Šį pyragą labai lengva paruošti, o visiems svečiams jis tikrai patiks.

Žalias, neįprastas ir stebėtinai skanus. Tortas, į kurį pridėta slapto ingrediento ir kuris sluoksniuojamas su maskarponės kremu, taps „desertų-stalo žvaigžde”.

- Reklama -

Žaliųjų samanų pyragas

Žaliųjų samanų pyrago receptas

Pagaminsite per 1,5 val.

Ingredientai

Pagrindui:

  • 450 g šaldytų špinatų;
  • 1 puodelis cukraus (arba cukraus pudros);
  • 3 ;
  • 2 puodeliai kvietinių miltų;
  • 2 šaukštai kepimo miltelių;

Pertepimui:

  • 250 g maskarponės sūrio (šalto);
  • 200 ml 36 % arba 30 % grietinėlės (šaltos);
  • 4 šaukštai cukraus pudros;
  • 1 arbatinį šaukštelį vanilės.

Paruošimas

  1. Atšildykite šaldytus špinatus sietelyje, tada išspauskite vandens perteklių ir suplakite trintuvu iki vientisos masės.
  2. Išplaktus šviežius špinatus sudėkite į puodą ir maišydami kaitinkite apie 1-2 minutes, kol jie nuvys, tada sutrinkite.
  3. sudėkite į dubenį, uždenkite šiltu vandentiekio vandeniu ir palikite kelioms minutėms, jei reikia, pakeiskite vandenį į šiltesnį.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  5. Įmuškite kiaušinius į dubenį, suberkite cukrų ir plakite, kol taps purūs.
  6. Tada nuolat plakant plona srovele supilkite aliejų.
  7. Sudėkite špinatų tyrę ir nedideliu greičiu maišykite mikseriu, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.
  8. Atskirai persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais.
  9. Supilkite į plaktus kiaušinius ir maišykite nedideliu greičiu, kol ingredientai susijungs į vientisą tešlą.
  10. Supilkite masę į 24 cm skersmens kepimo formą (dugną išklokite popieriumi) ir kepkite apie 40-45 minutes (kol degtukas bus sausas).
  11. Išimkite ir visiškai atvėsinkite.
  12. Maskarponės sūrį ir grietinėlę sudėkite į mikserio dubenį, suberkite cukraus pudrą ir vanilę.
  13. Plakite kelias minutes, kol masė padidės ir taps puri.
  14. Perpjaukite tortą į 2 dalis. Apatinę dalį padėkite ant torto stovo arba lėkštės. Aptepkite maskarponės kremu.
  15. Iš viršutinės žalios torto dalies šaukštu išimkite žalią centrą ir uždėkite jį ant kremo. Tuščio tešlos „kupolo” nenaudosime.
  16. Papuoškite vaisiais ir mėtų lapeliais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą