Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokia bauda gresia, jei automobilyje neturite gesintuvo?

Adomas Račkauskas

Pagal Kelių eismo taisykles automobilyje privalote turėti veikiantį gesintuvą. Jei jo neturite, galite būti įspėti, bet ne nubausti.

Pagal Kelių eismo taisykles lengvųjų automobilių vairuotojai privalo turėti gesintuvą. Tai privalomas reikalavimas, o naudotis automobiliu kuriame nėra gesintuvo arba jis yra sugedęs, .

Daugelis žmonių nežino, kad jei automobilyje nėra gesintuvo, vairuotojas gali gauti tik įspėjimą, o ne baudą. dažnai už tai baudžia (nuo 10 iki 15 eurų) vairuotojus, tačiau tokios neatitinka įstatymo.

Vairuotojas dažniausiai atsako už tai, kad vairuoja techniškai netvarkingą automobilį. Tačiau gesintuvo nebuvimas nėra gedimas, dėl kurio draudžiama eksploatuoti automobilį. Todėl už tai gali būti neteisėta.

Už tokį pažeidimą vairuotojui gali būti skiriamas tik įspėjimas. Taip pat galima gauti įspėjimą už tai, kad automobilyje nėra pirmosios pagalbos vaistinėlės arba avarinio sustojimo ženklo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą