Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokias džiovintas gėles galima laikyti namuose: priežiūra ir ženklai

Odeta Bartkevičiūtė

Gėlių puokštės visada buvo puikus bet kokio interjero papildymas, suteikiantis jam grožio ir gaivumo. Tačiau dažnai kyla neaiškumų, ar jas reikėtų laikyti namuose.

Džiovintos gėlės – tai , perėję specialų džiovinimo procesą, tačiau išlaikę savo formą, spalvą ir grožį. Iš jų galima kurti nuostabias puokštes, žavias girliandas ar net dekoratyvinius elementus namuose.

Džiovintų gėlių priežiūra

Norint užtikrinti jų ilgaamžiškumą, svarbu sudaryti joms tinkamas sąlygas. Nestatykite jų tiesioginiuose saulės spinduliuose arba šalia šilumos šaltinių, nes tai gali lemti jų išblukimą arba pažeidimą. Reguliariai šalindami dulkes nuo džiovintų gėlių paviršiaus minkštomis kempinėlėmis ar šepetėliais, išsaugosite jų patrauklumą.

Kokias gėles geriau rinktis?

Rinkdamiesi džiovinimui, atkreipkite dėmesį į džiovintus vaistinius augalus, tokius levandos, , mėtos. Jos ne tik suteiks jūsų namams natūralios elegancijos, bet ir gali būti naudingos sveikatai.

Džiovintų gėlių grožio išsaugojimas

Siekiant užtikrinti džiovintų gėlių ilgaamžiškumą ir grožį, svarbu vengti perkelti kompoziciją iš vieno kambario į kitą. Laikydami kompoziciją vienoje vietoje, galite išsaugoti subtilią džiovintų gėlių pusiausvyrą ir išvaizdą.

Džiovintos gėlės

Prietarai ir simbolika

Su džiovintomis gėlėmis ir jų poveikiu energijai bei gerai savijautai susiję įvairūs tikėjimai. Kai kurie žmonės tiki, kad namuose esančios džiovintų gėlių puokštės gali atnešti nesėkmę ir ligas, nes gali sutrikdyti energijos srautą. Tačiau kitas sako, kad džiovintos gėlės yra persmelktos saulės, žemės ir vandens energijos, todėl yra naudingos pritraukiant turtus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą