Prieš verdant kruopas jas reikia nuplauti – apie tai tikriausiai žino dauguma žmonių, tik ne visi žino, kodėl. Iš pirmo žvilgsnio viskas labai paprasta. Pildami kruopas tiesiai iš pakuotės į puodą, galite virti košę su dulkėmis, šiukšlėmis ir ten atsidūrusiais vabzdžiais. Tiesą sakant, viskas yra šiek tiek sudėtingiau, nes būtent po plovimo kai kurie grūdai leidžia atskleisti visą savo skonį.
KODĖL PLAUTI KRUOPAS?
Be pačių kruopų, pakuotėje greičiausiai bus lukštų, visokių augmenijos liekanų ir kitų nešvarumų, dulkių ir galbūt vabzdžių. Dažniausiai ši nelaimė nutinka su perlinėmis kruopomis ir grikiais, soromis ir ryžiais, žirneliais, pupelėmis, lęšiais ir kitais ankštiniais augalais.
Prieš verdant soras ir ryžius, kelis kartus perplaunami, kol vanduo po plovimo tampa visiškai skaidrus. Atsikratę miltingumo, galite virti.
PLAUTI NEREIKIA
Bulguro, kuskuso, manų kruopų ar avižinių dribsnių plauti nereikia. Procedūra gali turėti įtakos patiekalo skoniui, o manų kruopos bus netinkamos virti.