Kokias kūno vietas erkės mėgsta labiausiai? Saugokite šias kūno vietas

Sandra Alšauskienė

turi „mėgstamiausias” žmogaus kūno vietas, kuriose dažniausiai įsisiurbia. Šie kenkėjai mieliau įsisiurbia pažastyse, kirkšnyse, išangės raukšlėje ar kakle.

Norėdama įsiurbti, erkės patelė kartais kelias valandas „keliauja” po šeimininko kūną ieškodama jautriausios ir saugiausios vietos. Paprastai tai būna švelni kūno oda pažastyse, raukšlė po krūtine, didžiųjų sąnarių, t. y. kelio, alkūnės, kirkšnies, kirkšnies, išangės raukšlė, kaklas ir sritis prie ausies kaušelį, sako gydytojai.

Kokias kūno vietas erkės renkasi

Infekcinių ligų specialistai pridūrė, kad erkė įsisiurbia lėtai, chelicerų pagalba panardindama galvą į susidariusį kapiliarinį kraujo telkinį ir, atrodo, ten „nardo”, kad gautų maisto savo palikuonims. Erkės patelei reikia gyvūno šeimininko, kuris dažnai būna , kad užbaigtų savo gyvenimo ciklą. Erkės gali gerti žmogaus kraują nuo dviejų iki septynių dienų, kad gautų visą reikiamą kiekį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą