Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokie jutikliai įrengti naujojo „iPad Pro” kameroje?

Donatas Varnas

Neseniai pristatytuose „ Pro” modeliuose su ekranais yra išplėstas jutiklių rinkinys. Be kameros ir blykstės, pagrindiniame kameros modulyje yra dar trys skirtingos paskirties komponentai.

Didžiausias jutiklis yra , kuri fiksuoja 12 megapikselių nuotraukas ir 4K vaizdo įrašus. Jis palaiko itin plataus diapazono vaizdų fiksavimą ir vaizdo įrašymą „ProRes” formatu, kuris tinka profesionaliam redagavimui. Ankstesnėse trijose „iPad Pro” kartose pagrindinė kamera buvo dviguba, o dabar – viena kamera.

Šviesos komponentas yra blykstė su danga, kuri išsklaido ir sušvelnina šviesą, kad ji būtų tolygesnė ir neblizgėtų užfiksuotame vaizde. Ji yra prisitaikanti, t. y. ryškumo lygis priklauso nuo aplinkos apšvietimo sąlygų ir fotografavimo režimo. Ją galima naudoti net dokumentams ir atspausdintoms nuotraukoms fiksuoti: fotoaparatas padaro kelis kadrus iš eilės, naudodamas skirtingus nustatymus ir blykstės ryškumą, tada susega failus į vieną kadrą, kuriame nėra šviesiųjų ir šešėlinių sričių, o detalės yra didelės raiškos.

Didelė juoda dėmė po fotoaparato akimi slepia LiDAR jutiklį, kuris nustato objektų gylį, t. y. juos skenuoja, atmintyje sukurdamas aplinkinės erdvės 3D kopiją. Tai labai svarbu dirbant papildytosios realybės programose ir žaidimuose.

Po blykste matyti metalinis tinklelis, už kurio paslėptas vienas iš mikrofonų. Kol kas nežinoma, kiek jų yra, tačiau iš „iFixit” išardymo žinome, kad ankstesniame „iPad Pro” modelyje skirtingose vietose buvo net penki mikrofonai, kad būtų galima geriau fiksuoti garsą, įrašant jį padaryti talpesnį ir užtikrinti triukšmo mažinimą balso ir vaizdo skambučiams.

iPad Pro jutikliai

Virš blykstės yra šviesos jutiklis. Jis naudojamas automatiškai reguliuoti ekrano ryškumą priklausomai nuo aplinkos apšvietimo (kad dieną lauke arba patalpoje su ryškia šviesa ekranas šviestų ryškiau, o vakare ir tamsiu paros metu pritemtų, kad nekenktų regėjimui). Jį taip pat naudoja blykstė, nustatydama optimalų ryškumą, kurį reikia naudoti fotografuojant ir filmuojant, kad vaizdas išliktų natūralus. Tas pats jutiklis yra šalia priekinės kameros, o kartu jie veikia tiksliau ir leidžia sklandžiau reguliuoti ekrano ryškumą. Ankstesniuose „iPad Pro” modeliuose įrenginio priekyje buvo tik vienas toks modulis.

Akivaizdu, kad planšetiniame kompiuteryje yra ir kitų kameros naudojamų jutiklių, pavyzdžiui, akselerometras ir giroskopas, kurie atsakingi už teisingą vaizdo orientaciją nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Jiems nereikia matyti išorinio pasaulio, todėl jie yra ne kameros modulyje, o prilituoti prie vienos iš loginių plokščių.

Planšetiniai „iPad Pro” su „Ultra Retina XDR OLED” ekranais kai kuriose šalyse bus pradėti pardavinėti gegužės 15 d. Jie yra dviejų variantų – su 11 ir 13 colių ekranais, o JAV parduodami už kainas nuo 999 iki 2378 JAV dolerių ir nuo 1299 iki 2679 JAV dolerių, priklausomai nuo atminties talpos, įvairių ryšio standartų palaikymo ir įvairių priedų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą