Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokie požymiai rodo, kad neturėtumėte įsigyti šuns?

Odeta Bartkevičiūtė

Prieš įsigydami augintinį, turite aiškiai pasverti šio sprendimo pliusus ir minusus, taip pat blaiviai įvertinti savo jėgas. Faktas tas, kad šuniui nepaprastai sunku atsiskirti nuo žmogaus, todėl jei nuspręsite atsikratyti gyvūno, tiesiog sudaužysite jam širdį.

Kokie požymiai rodo, kad neturėtumėte įsigyti šuns?

Augintinis jūsų namuose

1. Neįmanoma tinkamai susiorganizuoti dienos, jei viską atidėliojate iki paskutinės minutės. Šuo mėgsta tikslumą ir punktualumą: savo augintinį turėtumėte šerti ir vedžioti tuo pačiu metu.

2. Jei turite mažų vaikų, jums bus didelis išš. Faktas tas, kad ne visos šunų veislės iš pradžių yra lojalios vaikams, o tai gali sukelti agresiją.

3. Žmonės, kurie yra labai užsiėmę ir didžiąją laiko dalį praleidžia darbe, neturėtų įsigyti šuns. Gyvūnui reikia kontakto su žmogumi. Be to, nepamirškite apie pasivaikščiojimus.

4. Daugelis žmonių jaunoms poroms pataria pirmiausia įsigyti šunį, o tik paskui turėti vaikų. Atminkite, kad nėra dresūra ar projektas. Dauguma tokių porų, gimus vaikui, ieško naujų šeimininkų savo augintiniams arba iš juos į gatvę.

5. Šuo taip pat netinka tinginiams, mėgstantiems laisvalaikį leisti sėdint ant sofos. Šuniui reikia aktyvaus šeimininko, kuris galėtų skirti jam pakankamai laiko.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą